Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Να μη χαθεί ούτε λεπτό

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ στις Περιφέρειες και τους Δήμους την περασμένη Κυριακή στέλνει μήνυμα θετικό και ελπιδοφόρο. Ένα λοιπόν το κρατούμενο. Δε χρειάζεται, όμως, καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη, αυτή των ευρωεκλογών, που θα δώσουμε μέχρι την επόμενη Κυριακή. Θα αναμετρηθούμε με εκβιαστικά διλήμματα που ήδη προβάλλονται συστηματικά από τη συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο να εγκλωβιστούν εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες που επέλεξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έκαναν ένα πρώτο βήμα, πρέπει αταλάντευτα να εκφράσουν με συνέπεια τη στάση τους και την επόμενη Κυριακή σε β' γύρο και ευρωεκλογές. Όμως, πρέπει να απευθυνθούμε και σε όσους έκαναν άλλες επιλογές, κυρίως όσους πίστεψαν ότι με την αποχή θα δώσουν μήνυμα αντίθεσης σε αυτήν την πολιτική. Έχουν τη δυνατότητα να το ξανασκεφθούν.


Αυτό που χρειάζεται ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε η σταθερότητα στην αντιλαϊκή πολιτική, που επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ούτε η κυβερνητική εναλλαγή, μέσα όμως στο πλαίσιο που καθορίζουν η ΕΕ και ο αντιλαϊκός καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ισχυρό ΚΚΕ.

Ο λαός δεν πρέπει άλλο να περιμένει. Όπως οι λύκοι δεν μπορούν να γίνουν πρόβατα, έτσι και η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, έτσι και μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη δικαιωμάτων και κατακτήσεων, τίποτα νέο δε θα γεννηθεί από το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.

Ο λαός έχει ανάγκη το ισχυρό ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια, τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, στην άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για την πραγματική ανατροπή.

Γιατί αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη μέρα, όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια. Δίνει δύναμη για να μπουν εμπόδια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Γιατί είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη για να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, για να δυναμώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.

Είναι ψήφος για να έχει ο λαός συμπαραστάτες ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους.

Είναι ψήφος για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στο δρόμο της ανατροπής.

Γι' αυτό δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό, δίνουμε τη μάχη με το ευρωψηφοδέλτιο στο χέρι.

Αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψη μας» του Ριζοσπάστη της Τρίτης 20 Μάη 2014.