Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πάτρα: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναλαμβάνει τη δημοτική αρχή

Δήλωση του Κ. Πελετίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν ο λαός και οι εργαζόμενοι της Πάτρας την επικράτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Πάτρας. Από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στο χώρο του εκλογικού κέντρου στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά και όσο περνούσε η ώρα, αυξανόταν συνεχώς και πολύ σύντομα έστησαν το χορό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μας έστειλαν. 

Σε δήλωσή του ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πάτρας, επισημαίνει:


«Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συναγωνίστριες

Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ευχαριστούμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν όλους αυτούς τους μήνες για να κάνουν τα λαϊκά στρώματα ένα βήμα μπροστά. Χαιρετίζουμε τους ριζοσπάστες αγωνιστές που έσπασαν τις προκαταλήψεις και βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες με τους φίλους και τα μέλη του ΚΚΕ.

Δεν υποκύψαμε σε διλήμματα, σε πιέσεις να υποχωρήσουμε από τη βασική κατεύθυνση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Αντιμετωπίσαμε ενιαία την εκλογική μάχη θέτοντας την ανάγκη για ενίσχυση του ΚΚΕ στην Περιφέρεια και την Ευρωβουλή. Όχι για λόγους κομματικού εγωισμού, αλλά γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει με παρούσα τη στρατηγική που γεννά τα προβλήματα του λαού. Η άποψή μας αυτή έγινε αποδεκτή με διαφορετικό τρόπο από τμήματα του πατραϊκού λαού, έχουμε χρόνο μπροστά μας για να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αναλαμβάνει δημοτική αρχή. Από καλύτερη θέση θα συμβάλουμε στην ανακούφιση του πατραϊκού λαού, θα βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο, θα μπούμε εμπόδιο στην πολιτική που δημιουργεί ανεργία, ανέχεια και ανασφάλεια. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, το ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο του "Καλλικράτη", τα εμπόδια από ΕΕ, τρόικα, κυβέρνηση. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν δημιουργούμε αυταπάτες.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, στους επαγγελματίες που δεινοπαθούν, στους αγρότες που κινδυνεύουν με ξεκλήρισμα, στους νέους και τις νέες της πόλης μας που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και δεν τους αφήνουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας, μπορούμε να το επιβάλουμε, δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και αδύνατο, θα εξαρτηθεί από το επίπεδο του λαϊκού κινήματος.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί, όχι μόνο όσους μας ψήφισαν αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν, να συμβάλουν με τον αγώνα τους, τις προτάσεις τους, τη συμμετοχή τους στην υπερνίκηση των εμποδίων που δημιουργούν ανέργους, φτώχεια, νέους με εξαρτήσεις και όχι ζωή, με τις συνοικίες ησυχαστήρια. Θα αγωνιστούμε για να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές με λαϊκή ευημερία και πρόοδο.

Έχουμε να κάνουμε πολλά, δεν τα ξέρουμε όλα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία, ξεπερνούμε τις προκαταλήψεις, για να είμαστε πιο ισχυροί, πιο αποτελεσματικοί, για να νικήσουμε αυτούς που απολαμβάνουν τον ιδρώτα του λαού μας και τον έφεραν σε αυτήν τη δύσκολη θέση».  

Ακούστε την παρέμβαση του Κώστα Πελετίδη στο WebRadio του 902.gr εδώ