Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο Παπαδημούλης, η Πάτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Πως δεν γνωρίζει τις πάγιες και ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ, καμώνεται ο Δ. Παπαδημούλης που έγραψε στο Twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Β' γύρο στην Πάτρα, ψηφίζει "μονοκούκι" Πελετίδη. Το ΚΚΕ μπορεί κάνει το ίδιο, έστω στο Βόλο; Περιμένουμε μια σαφή απάντηση».

Η θέση του ΚΚΕ, είναι σαφέστατη και κρυστάλλινη. Κριτήριο ψήφου για το λαό, όπου δε συμμετέχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Β’ γύρο πρέπει να είναι –όπως και στον Α’ γύρο, η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, με όποια "ταμπέλα" κι αν εμφανίζονται. Κανείς να μη παγιδευτεί στη λογική του "μικρότερου κακού"».


Θα μπορούσε άλλωστε, το ΚΚΕ να καλεί το λαό στην κάλπη των τοπικών εκλογών να ψηφίσει υπέρ της ΕΕ και στις Ευρωεκλογές να την καταδικάσει;

Η ορθότητα της στάσης του ΚΚΕ, έχει επιβεβαιωθεί απ’ την ίδια τη ζωή.
 
Τι έγινε στην Πάτρα για παράδειγμα, στην όποια αναφέρεται ο κ. Παπαδημούλης, στις Εκλογές του 2010;

Στον Β’ γύρο, τότε είχαν περάσει ο Γιάννης Δημαράς, που είχε την υποστήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ, φυσικά και τότε είχε επιλέξει την ίδια ξεκάθαρη στάση και δικαιώθηκε απόλυτα καθώς ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική. Τα «έργα» του, ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να άρει την στήριξη του στον Γ. Δημαρά και να τον καταγγέλλει κιόλας!

Ας αφήσει, λοιπόν ο κ. Παπαδημούλης και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους εκβιασμούς και την ψηφοθηρία.

Ο λαός τώρα ξέρει. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε δημόσια πως η χώρα ανήκει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κι αυτό δεν αμφισβητείται, πως θα συνεργαστεί με δυνάμεις απ’ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν «χειραφετηθούν» από τις ηγεσίες τους. Ο Μανώλης Γλέζος, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί ακόμα και με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν «μετανιώσουν» για τα Μνημόνια.

Ο λαός έχει πείρα, απ’ τα «έργα» και τις «ήμερες» στους Δήμους και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που «κυβέρνησε» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 25 Μάη, ψηφίζουμε παντού – σε όλες τις κάλπες ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και την Ικαρία!