Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται»

Της Κάλι Καρά 

Τις δύο επόμενες Κυριακές οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να τελειώσουν με την κοροϊδία, την εξαπάτηση, τους εκβιασμούς, τις αυταπάτες, τις ψεύτικες ελπίδες, που εδώ και τόσα χρόνια τους ταλαιπωρούν και τους έφτασαν σε αυτή την κατάσταση της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανασφάλειας, της απόγνωσης.

Ήρθε η ώρα να δουν ότι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση είναι οι ίδιοι που με διαφορετική προβιά σουλατσάρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια και στα ραδιοφωνικά μικρόφωνα, οι ίδιοι που αγωνιούν για την κοινωνική συνοχή, τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, οι ίδιοι που καλούν άλλη μία φορά τον πολύπαθο λαό μας να τους ξαναστείλει στις περιφέρειες, στους δήμους και στην Ευρωβουλή για να συνεχίσουν το «φιλολαϊκό» έργο τους. Στο πλάι τους όλοι οι μιντιάνθρωποι που έχουν κάνει τον αποπροσανατολισμό επιστήμη. Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, πέφτουν οι μάσκες της «αντικειμενικότητας» και από αυτούς που μιλούν στον ενικό και από αυτούς που μιλούν στον πληθυντικό.


Το ζητούμενο είναι, με την πείρα τόσων χρόνων, ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, να σταθούν μπροστά στην κάλπη αποφασισμένοι, να μην τους αφήσουν άλλη μια φορά να λένε ότι ο λαός τους ψήφισε, άρα έχουν την εντολή του να τον βυθίζουν στην αθλιότητα. Να μην γίνουν άλλη μια φορά «κοψοχέρηδες», αφού μετά την απομάκρυνση από την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

Στο χέρι τους είναι να αλλάξουν το χρώμα του χάρτη τη βραδιά των εκλογών και τις δύο Κυριακές, με το χρώμα της ελπίδας και της σίγουρης προοπτικής, για να ζήσουν όπως τους αξίζει. 

Να αναδείξουν τη δύναμή τους. Να «χτυπήσουν» τον αντίπαλο, την ΕΕ και τα μονοπώλια, με τη ψήφο τους στο ΚΚΕ παντού.