Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Χρυσή Αυγή: Προκαλεί την ιστορική μνήμη για να αθωώσει τους Ναζί ομοϊδεάτες της

Έχει καταστεί μια κουραστική επανάληψη ο ισχυρισμός των χρυσαυγιτών ότι δεν είναι νεοναζί, αλλά Έλληνες εθνικιστές. Τα μέλη και τα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας προσπαθούν να κοροϊδέψουν κατάμουτρα την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό, κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλό τους. Θα ήταν κουραστικό να επαναλάβουμε τις εκατοντάδες υμνολογίες των χρυσαυγιτών για τους εθνικοσοσιαλιστές.

Φυσικά, το τελευταίο διάστημα έχουν απαλείψει τέτοιες αναφορές, αλλά δεν έχουν εγκαταλείψει τις συνεχείς θετικές αναφορές στα Τάγματα Ασφαλείας, δηλαδή στους συνεργάτες των Ναζί που ορκίζονταν υποταγή στις εντολές του Χίτλερ. Εξάλλου, αποκρύπτουν ότι ο χαρακτηρισμός «Ναζί» δεν αποτελεί τίποτα άλλο από τη συντομογραφία του εθνικιστικού σοσιαλισμού.


Όμως, πλέον προχώρησαν σε μία ακόμα πρόκληση αναρτώντας στην ιστοσελίδα της ναζιστικής συμμορίας στο διαδίκτυο συνέντευξη της υποψήφιας της Ελληνικής Αυγής Μαρίας Σιδέρη-Τσάμη.
Η χρυσαυγίτισσα εκμεταλλευόμενη την καταγωγή της από το Δίστομο και τη συγγένεια με τρεις εκτελεσμένους υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως για τη σφαγή των Ναζί δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά οι κομμουνιστές αντάρτες που αντιστέκονταν στη φασιστική Κατοχή και οι οποίοι δε νοιάζονταν για τις συνέπειες των πράξεών τους.

Να την πληροφορήσουμε ότι καταρχήν από τα αντίποινα των Γερμανών θίγονταν εξίσου οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, όπως στην περίπτωση της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή. Δεύτερον, η χρυσαυγίτισσα υποψήφια θεωρεί φαίνεται αυτονόητα τα αντίποινα των ναζιστών που δεν κατακρίνει, αλλά όχι και την αντίσταση στη ναζιστική Κατοχή που την αποτιμά ως μήτρα εγκλημάτων. Έτσι αντιλαμβάνονται τον «αγώνα ενάντια στο σύστημα» οι χρυσαυγίτες.

Η εργατική τάξη, συνολικά ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι επιζήσαντες της ναζιστικής θηριωδίας και οι απόγονοι των θυμάτων των ναζιστών να τους αποδοκιμάσουν εκλογικά και στο Δίστομο και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.