Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το Β΄ γύρο των τοπικών και Περιφερειακών εκλογών και τις Ευρωεκλογές



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  για μια ακόμη φορά χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά.  Αψήφησαν και όρθωσαν το  ανάστημά τους σε εκβιασμούς, απειλές, αυταπάτες, σε παλιά και νέα «θα», ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, και έκαναν  την ψήφο τους πραγματικά " καυτό βόλι"  στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής και στο  επίπεδο.
Κάθε ψήφο που πήραμε από τους εργάτες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικρούς ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τη λαϊκή διανόηση, θα την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσουμε:

·         Την πραγματική αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, βάζοντας εμπόδια και φρένο σε κάθε αντιλαϊκή απόφαση, σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που θα επιχειρεί να περάσει η τοπική διοίκηση.
·         Την προσπάθεια, μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, της  οργάνωσης της πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα λαϊκά συμφέροντα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων, την επίλυση λαϊκών προβλημάτων, την ικανοποίηση λαϊκών διεκδικήσεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
·         Τη λαϊκή συμμαχία που μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στη χώρα μας, για την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας.
Για το β΄ γύρο τονίζουμε  ότι:
η Λαϊκής Συσπείρωση έχει έγκαιρα, τόσο προεκλογικά όσο και από το πρωί της επόμενης κιόλας μέρας των εκλογών, ξεκαθαρίσει τη θέση της  για τον εκβιαστικό "δεύτερο γύρο", που είναι προϊόν του καλπονοθευτικού νόμου. Η στάση μας είναι στάση αρχών και εναντιώνεται σε κάθε συνδυασμό υπεράσπισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής και ενσωμάτωσης των ψηφοφόρων και των πολιτών εν γένει σ΄ αυτήν με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται αυτοί οι συνδυασμοί. Εξαρχής τοποθετηθήκαμε για το χαρακτήρα των εκλογών που έπρεπε να δοθεί με ενιαία και πολιτικά κριτήρια και στις τρεις κάλπες. Τα κριτήριά μας και πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές δεν αλλάζουν κατά το δοκούν και για ψηφοθηρικούς σκοπούς ούτε για να είμαστε αρεστοί σε κάποιους. Δεν κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ούτε παζαρεύουμε και ανταλλάσουμε ψήφους.
Για τους λόγους αυτούς η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»
·         Δεν στηρίζει κανέναν από τους άλλους αντιλαϊκούς συνδυασμούς, τόσο στο δήμο όσο και στην περιφέρεια. 
·         Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης τη β΄ Κυριακή στους συνδυασμούς των κομμάτων που ρημάζουν τη ζωή μας.
·         Ψηφίζουμε ΚΚΕ και στις 3 κάλπες (Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωεκλογές).
Στη μάχη των ευρωεκλογών την ερχόμενη Κυριακή 25 Μάη δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις τοπικές εκλογές :
ü  να καταδικάσουν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που κυριολεκτικά είναι χτισμένη πάνω στο αίμα μας και στο αίμα  των λαών της Ευρώπης και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και ελπίδας, 
ü  να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που δηλώνουν πίστη στη σφηκοφωλιά της ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία
ü  να μην ξεγελαστούν από την παραπληροφόρηση, τα ψέματα και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό που χρησιμοποιούν προκειμένου να υφαρπάξουν, να κλέψουν την ψήφο τους και να τους κάνουν συνυπεύθυνους για την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσουν σε βάρος τους,
ü  να  καταδικάσουν  τα μαντρόσκυλα του συστήματος, των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας, τη Ναζιστική και εγκληματική «Χρυσή Αυγή»
ü  ψηφίζοντας ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα, που αποκάλυψε τον αντιλαϊκό - αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και παλεύει με συνέπεια ενάντια στις συνέπειες, με στόχο την αποδέσμευση και θα σταθεί δίπλα τους μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, υπερασπίζοντας με συνέπεια τα συμφέροντά τους.
Την Κυριακή 25 Μάη ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και παντού.
Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων.
Χτίζουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας