Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Να δεις τι σου 'χουν για… μετά

της Κάλι Καρά
 
Μπροστά στην κάλπη, να δούμε τα «ψιλά γράμματα».

Πέρα από τους ψηφισμένους αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους και μέτρα που βρήκαν την ευκαιρία να τα κλειδώσουν «στα γρήγορα» με την ευκαιρία της καπιταλιστικής κρίσης και με δεδομένες τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, έφτασαν τη ζωή μας σε αυτά τα επίπεδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, να δούμε πίσω από τα συνθήματα, «τι σου 'χουν για μετά».

Και τα τρία, με τα οποία περικυκλώνει το λαό προεκλογικά ο ένας ευρωλάγνος πόλος - «κοινωνική συνοχή», «σταθερότητα» και «ανταγωνιστικότητα» - αλλά και τα συνθήματα του άλλου πόλου ότι «στις 25 του Μάη ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν», δεν έχουν να κάνουν με τη ζωή μας, με τη ζωή των εργαζομένων και της φαμίλιας τους, εκεί που την έφτασαν.

Με την «κοινωνική συνοχή» εννοούν, με άλλα λόγια, να ξεχάσει ο εργαζόμενος την τάξη του, να μην αναγνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός του αντίπαλος, ώστε να μη μπορεί να τον σημαδέψει, να μη σηκώσει κεφάλι, διεκδικώντας αυτά που του ανήκουν, από τον πλούτο που παράγει.

Με τη «σταθερότητα» εννοούν να μείνουν, ως έχουν, οι συσχετισμοί σταθεροί, ώστε να μείνουν και σταθερά όλα όσα κατάφεραν, για να μη μείνει τίποτα όρθιο από τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα κοινωνικά δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τον περασμένο αιώνα. Να συνεχιστεί με σταθερούς ρυθμούς η διάλυση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας.


Με την «ανταγωνιστικότητα» καλούν τον εργαζόμενο, τον νέο ξεκάθαρα να δώσει τζάμπα την εργατική του δύναμη για να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια.

Ο έτερος «αριστερός» πόλος καλεί το λαό να του δώσει την ευκαιρία με την ψήφο του, με ένα άλλο μείγμα διακυβέρνησης, να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, ακίνητους στη θέση τους, να συνεχίσουν το κερδοφόρο έργο τους με τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Τον εργαζόμενο, τον νέο, τον άνεργο περικυκλώνουν ελιές με ευρωλάγνο κουκούτσι και ποτάμια που είναι ολοφάνερο από πού πηγάζουν και που τελικά θα εκβάλουν την επόμενη των εκλογών.

Το τι «σου 'χουν για …μετά», δηλαδή η πολιτική της αντιλαϊκής βαρβαρότητας έρχεται να περάσει δια πυρός και σιδήρου τα λαϊκά δικαιώματα και για τα επόμενα χρόνια, είτε με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις είτε χωρίς αυτά, όπως καταγράφηκε στις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Οικονομικών της Ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) και έρχονται στη συνέχεια στην ελληνική Βουλή με βαρύγδουπους τίτλους.

Τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ από την άλλη, θα φροντίζουν να είναι ο λαός πλήρως ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στη Γιουροβίζιον αλλά να μη μάθει ότι στις πρόσφατες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, η Πανσπουδαστική ΚΣ ήρθε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά (πρώτη σε πολλές σχολές), η μόνη που αύξησε τη δύναμή της.

«Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων με ισχυρό ΚΚΕ παντού». Τότε μόνο μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο λαός και να κατανοήσει τη δύναμή του.