Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σαν πας στην Καλαμάτα…

Της Άννας Παυλίδη

«Αριστερό σήμερα είναι ό,τι μας ενώνει για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος άρθρου στην «Αυγή», που δημοσιεύτηκε στo πλαίσιo της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Καρυπίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρθρογράφος σημείωνε ακόμα πως οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι «πολύμορφες και συγκλίνουσες, χωρίς στενά ιδεολογικά πρόσημα».

Ο καιροσκοπισμός δηλαδή και τα αλισβερίσια ως και με εθνικιστές – ακροδεξιούς, παρουσιάζονται ως «αριστερή» πολιτική!

Ας δούμε πού οδηγεί αυτή η λογική και τακτική συμμαχιών, και ας κρίνει ο καθένας πόσο «αριστερή» είναι.

Στο Δήμο Καλαμάτας, ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει από κοινού με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους Πράσινους, τον Μανώλη Μάκαρη, που στις βουλευτικές εκλογές του 2012, είχε καταθέσει αίτηση για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Νομού Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας!
Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας (11/4/2012) ερωτώμενος γιατί ο κόσμος να ψηφίσει ΝΔ, είχε απαντήσει:«Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς προτείνουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έτσι ώστε να ανασχεθεί η καταστροφική πορεία της χώρας. (…) Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και επιτεύξιμο, και πραγματικά προσφέρει διέξοδο από τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση»

Η σχέση του με τη ΝΔ κρατάει χρόνια: Tο 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της ΝΔ στη Παλλήνη, όπου διετέλεσε και αντιδήμαρχος, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος πάλι με τη ΝΔ.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο Ταξίαρχος ε. α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ το 2012.

Ας καταγράψουμε μερικές απ’ τις «αριστερές», «ριζοσπαστικές» και «προοδευτικές» απόψεις του:
- «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους. Πρέπει μήπως να δούμε σκηνές χάους με αλαλάζοντες μουσουλμάνους στην Αθήνα για να λάβουμε μέτρα; Έχουμε δει αρκετές φορές λαθρομετανάστες να κάνουν διαδηλώσεις(!) και να προκαλούν καταστροφές, με πρόσχημα την αναζήτηση των δικαιωμάτων τους(!), την προσβολή των θρησκευτικών τους συμβόλων ή κάτι άλλο στο μέλλον (κάτι θα βρουν). Οι πρόβες έχουν γίνει και έχουν καταλάβει ότι το Κράτος είναι ανύπαρκτο, τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα» («Επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” το μεγάλο ψέμα» στο Olympia.gr, 5/9/2012).

- «Πιστεύω ακράδαντα ότι το ταξίδι αυτό είναι επιδοτούμενο (σ. σ. εννοεί των μεταναστών που έρχονται στην χώρα), από αυτούς που τόσα χρόνια τώρα δεν θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα ως ένα αμιγές έθνος, θέλουν να αλλοιώσουν την ομοιογένειά της». («Σχέδιο γεονοκτονίας της Ελλάδας» στο Olympia.gr, 31-12-2012). 

- Με αφορμή την αποκάλυψη ότι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν στις 17 Νοέμβρη του 2011 τον ύμνο της Χούντας έγραψε:«Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής: ποιος είναι ο σκοπός που εορτάζεται το Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές μονάδες; Έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο ο εορτασμός του να τιμάται με περισσότερες εκδηλώσεις από ότι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου; (…) Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έψαλλαν οι σπουδαστές (εδώ και τα εμβατήρια θεωρούνται ως φασιστικά), πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα νεανικής επιπολαιότητας που συγχωρείται και σε σπουδαστές Στρατιωτικής Σχολής». («Ακόμα ψάχνετε για σταγονίδια κύριοι;» στοv vimaonline.gr, 8/12/2011).

- «Ως πολίτες ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με το πρόβλημα, τους βλέπουμε μπροστά μας, δεκάδες άτομα στα φανάρια, να καθαρίσουν τζάμια, να πουλήσουν πράγματα, κάθεσαι για καφέ άλλοι μικροπωλητές προσπαθούν να σου πουλήσουν οτιδήποτε, εισαγόμενοι ζητιάνοι σε ηλεκτρικό, λεωφορεία, δρόμους κλπ. Πηγαίνεις στο κέντρο της Αθήνας, είναι βυθισμένο στη θλίψη, εκατοντάδες λαθρομετανάστες, παντού απλωμένα σεντόνια με πράγματα προς πώληση, τα αποφεύγεις με ζιγκ- ζάγκ, εκτός του ότι φοβάσαι για την ασφάλειά σου.» («Λαθρομετανάστευση» στο kostasxan.blogspot.gr, 20/11/2011).

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι που νιώθουν αριστεροί ας κρίνουν. Έχουν κάτι κοινό μ’ αυτούς;
Οι συμμαχίες και οι συνεργασίες του, αποδεικνύουν την αφοσίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο καπιταλιστικό σύστημα, σε στόχους εχθρικούς για το λαό, όπως η περιλάλητη «ανάκαμψη» που προπαγανδίζουν και τα κόμματα της κυβέρνησης, με «μείγμα» όμως διαφορετικό, που όμως είναι «μια απ’ τα ίδια» για το λαό.

Είναι μια ακόμη απόδειξη για την αφερεγγυότητα και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να εκτιμήσει ο λαός μπροστά στην κάλπη. Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, το μοναδικό κόμμα που πρεσβεύει το πραγματικά «νέο», το διαφορετικό και την ελπίδα για τον λαό.