Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα του Συλλόγου κορωνιδιατών Νάξου, με κεντρική ομιλήτρια την υποψήφια δήμαρχο Ευδοκία Ψαρρά αλλά και από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Λεβογιάννη και Κώστα Δημητρόπουλο οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Στην ομιλία της η Ευδοκία Ψαρρά τόνισε πως το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι  ένα ψηφοδέλτιο διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Η διαφορετικότητά του βρίσκεται:

Στο ότι είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που εκφράζει ένα άλλο όραμα για την Ελληνική κοινωνία. Ένα όραμα που βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αναγκαιότητα αλλά και επικαιρότητα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στους εργαζόμενους, η παραγωγή και η κατανομή θα σχεδιάζεται με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών και τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας θα βρίσκονται στον έλεγχο και την ιδιοκτησία των παραγωγών του πλούτου. Αυτός μόνο ο δρόμος μπορεί να απαλλάξει το λαό από τα βάσανά του και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας για όλους.

Ένα ψηφοδέλτιο που οι στόχοι του και οι σκοποί του είναι ξεκάθαροι, διάφανοι. Δε χρησιμοποιεί διγλωσσία, δε λέει άλλα η γλώσσα μας και άλλα κρύβονται στο πίσω μέρος του μυαλού μας, δεν χαρακτηριζόμαστε  από διάσταση λόγων και πράξεων. 

Το ψηφοδέλτιό μας δεν εκμεταλλεύεται τα ολοένα και πιο οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τα επίπεδα και της τοπικής κοινωνίας για μικροκομματικά οφέλη, όπως εδραίωση ή αναρρίχηση στις κυβερνητικές  και τοπικές καρέκλες, για προσωπικά οφέλη ή προσωπικές φιλοδοξίες, εγκλωβίζοντας τα μέσα στο κατασαπισμένο  καπιταλιστικό σύστημα  και τις διάφορες μορφές –προτάσεις διαχείρισής του ( πάντα αντιλαϊκές, αφού αντικειμενικά δεν μπορεί να είναι ποτέ φιλολαϊκές).

Ένα  ψηφοδέλτιο συνέπειας και αγωνιστικότητας, με ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση ανάπτυξης,  που δίνει λύσεις ουσιαστικές και μάλιστα προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Ένα ψηφοδέλτιο απόλυτης εμπιστοσύνης  για κάθε συμπολίτη μας που καταδικάζεται να ζει στην αβεβαιότητα, που  τα καθημερινά και τοπικά του προβλήματα πολλαπλασιάζονται αντί να λύνονται από την αντιλαϊκή πολιτική τόσο της κεντρικής όσο και της  τοπικής  διοίκησης και διαχείρισης,  ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.

Το φηφοδέλτιό μας διαφέρει και στο εξής:

Δε στελεχώθηκε και δε συγκροτήθηκε με τις γνωστές σε όλους μας εδώ και χρόνια πρακτικές, που σήμερα χρησιμοποιήθηκαν  πιο πιεστικά, πιο  έντονα  και πιο εκβιαστικά,  λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού και της  δυσαρέσκειας του κόσμου από την αντιλαϊκή πολιτική που βιώνει σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Οι πρακτικές και μέθοδοι αυτές εφαρμόστηκαν από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς ανεξαιρέτως.  Ήταν και είναι αναμενόμενες, θα συνεχιστούν και στο επίπεδο των απλών ψηφοφόρων, γιατί είναι άρρηκτα δεμένες και συνυφασμένες με το σύστημα που στηρίζουν, υπηρετούν  και εξυπηρετούν ,και επιτείνονται μάλιστα σε περιόδους βαθιάς καπιταλιστικής –οικονομικής  κρίσης .

Το ψηφοδέλτιό της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στελεχώνεται από εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, νέους, επιστήμονες, φοιτητές, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους, γυναίκες που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την βάρβαρη επίθεση που δέχεται και από δημότες που αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθειά μας ανεξάρτητα από ποιο πολιτικό χώρο προέρχονται.

Απεικονίζει  την κοινωνική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων και της τοπικής κοινωνίας, την κοινωνική, επαγγελματική  και ηλικιακή σύνθεση της τοπικής κοινωνίας.  Συνδυάζει, αντιμετωπίζει, αξιοποιεί, στηρίζεται ισότιμα σε όλες τις ηλικιακές, επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες του, με ταξική πάντα κι από όλους κατεύθυνση και προσανατολισμό. Στους Λαϊκούς Αγώνες δεν περισσεύει κανένας.

Το σύνολο των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας δίνει αυτήν την πολιτική μάχη, με την σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές και την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί σαν μία γροθιά θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις λαϊκές επιτροπές, οργανώνοντας και στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική. 

Οι πράξεις μας αποτελούν εγγύηση ότι και στη συνέχεια θα κοντράρουμε με αυτήν την πολιτική δεν μπορούν να μας βάλουν «στο χέρι», θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ανάσες επιβίωσης για την λαϊκή οικογένεια προκειμένου να σταθεί όρθια και να τους αντιπαλέψουμε μαζί.

Το κόμμα μας αντιμετωπίζει τις εκλογές σαν μια ακόμα μεγάλη πολιτική μάχη που θα συμβάλλει να βγει ο λαός στο προσκήνιο και να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του. Στοίχημα για μας αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στράτευση λαϊκών δυνάμεων στον αγώνα για την χειραφέτησή τους και την ανατροπή της αστικής εξουσίας.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι !

- Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό και τα Κοινοτικά Συμβούλια του Δήμου μας, τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους έδωσε το προηγούμενο διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας.

Συμπορευτήκαμε με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις λαϊκές επιτροπές, μας γνωρίζει ο κόσμος γιατί αγωνιστήκαμε μαζί.

Ακόμα και δημότες που δεν μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ξεκάθαρα μας έλεγαν ότι σε εμάς έχουν την ελπίδα τους, εμάς μόνο εμπιστεύονται.

- Σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου που καθυστερούσε η μονιμοποίησή τους, στους υπαλλήλους του που δοκιμάζονται με απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών, σε συνθήκες τρομοκράτησης και απειλών  από την Διοίκηση του Δήμου, σε καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, σε προβλήματα εργαζομένων στους εργολάβους.

- Καταγγείλαμε την πρόσφατη, απαράδεκτη απόφαση για την αξιολόγηση που επιβάλλει ο νόμος 4250/2014 και οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.

- Αντιπαλέψαμε την πολιτική της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, πρωτοστατήσαμε για μέτρα ανάπτυξης που ωφελούν το λαό και όχι συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης των δομών και υπηρεσιών του Δήμου που αφορούν τη ζωή των Λαϊκών στρωμάτων.

- Παρουσιάσαμε ένα σύνολο πρωτοβουλιών - παρεμβάσεων - προτάσεων και διεκδικήσεων με αιτήματα για την ανακούφιση των λαϊκών αναγκών από τη σκληρή καθημερινότητα, για τα τοπικά προβλήματα, τα ιδιαίτερα προβλήματα των χωριών και των νησιών,  για τον αθλητισμό πολιτισμό , της δομές πρόνοιας, την παιδεία και τα σχολειά μας, την υγεία, τον αγροτικό τομέα, το σμυρίγλι , την τουριστική πολιτική  που έχει ανάγκη ο τόπος μας, την  υδρευτική και αρδευτική πολιτική, την  καθαριότητα και την πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος, για τα έσοδα του δήμου, τους προϋπολογισμούς  και απολογισμού του και αυτού και των νομικών προσώπων και δημοτικής του επιχείρησης  του, τη διαφάνεια  στα οικονομικά και τη γενικότερη λειτουργία του, για ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.ά. 

- Αποτελέσαμε τη μοναδική  ουσιαστικά αντιπολίτευση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Σταθήκαμε με αγωνιστική συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων και δείξαμε με καθαρές κουβέντες τη διέξοδο και για τη χώρα και για το τι μπορεί να γίνει στο Δήμο, παρά τις αντίξοες συνθήκες σε βάρος μας και τις συγχορδίες που στήθηκαν για παραποίηση, αποπροσανατολισμό και αποσιώπηση των θέσεών μας.

Αναδείξαμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα στην πράξη πια Καλλικράτη και δεν τον εκθειάζαμε ή τον κατακεραυνώναμε κατά πώς μας συνέφερε κάθε φορά για να δικαιολογηθούμε, όπως έκαναν όλες οι άλλες παρατάξεις που είχαν εκλεγεί στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αποποιούμενες τις πολιτικές τους θέσεις και ευθύνες για το ρόλο του και τη στήριξή τους σ΄αυτό το θεσμό.

Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό σε όλους ότι :

Και στο Δήμο μας  συγκρούονται δύο κόσμοι! Από τη μία ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης για την επιβίωση και από την άλλη ο κόσμος που στηρίζει τις επιλογές και τις πολιτικές των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως έχουν διαμορφωθεί ή όπως θέλουν αν διαμορφωθούν από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς για το ποιος από αυτούς θα έχει το πάνω χέρι.

Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι :

Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , όπως όλοι οι Δήμοι και οι περιφέρειες είναι επέκταση της κρατικής διοίκησης σε τοπικό επίπεδο.

Ότι κοροϊδεύουν και εξαπατούν συνειδητά και αδιάντροπα τους συμπολίτες μας  όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί  που περιορίζουν τα προβλήματα σε ανικανότητες, ανεπάρκεια προσώπων,  μόνο σε κακή διαχείριση και κακές επιλογές προτεραιοτήτων, σε φθαρτούς και άφθαρτους, σε δοκιμασμένους και αδοκίμαστους , σε νέους και ηλικιωμένους, σε τεχνοκράτες και ειδήμονες, σε ωραίους και άσχημους, να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον τόπο μας, που παρουσιάζονται οι υπερκομματικοί, ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι και από παρθενογένεση! Λες και δε γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

 Κρύβουν επιμελώς ότι δεν μπορεί ο Δήμος μας μεμονωμένα και ανεξάρτητα από τη γενικότερη πολιτική και το γενικότερο σχεδιασμό της οικονομικής  εξουσίας , του πολιτικού της προσωπικού, των συμμάχων της σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Κρύβουν επιμελώς ότι για να λυθούν τα προβλήματα και σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή πρέπει να πρωτοστατήσει στην πάλη μαζί με τους δημότες της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν εκπορεύεται αυτή.

    Όλοι αυτοί πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους των νησιών μας για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος και συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας.

Ας μας πουν  όλοι αυτοί που υπηρετούν τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου.

-          Πώς θα αυγατίσουν τα έσοδα του Δήμου. Θα διεκδικήσουν τα 20.000.000€ που αντιστοιχούν στο Δήμο μας και  με τις υπογραφές των παρατάξεων τους στην ΚΕΔΕ (ΝΔ_ΠΑΣΟΚ_ΣΥΡΙΖΑ) δεν αποδόθηκαν στο Δήμο μας, πέρα από τις υπόλοιπες περικοπές στη χρηματοδότησή του;
-          Πώς τοποθετούνται στην πρότασή μας  να διεκδικηθούν πόροι από την κεντρική διοίκηση που έχει πληρώσει ο λαός των νησιών μας και όχι από νέα τέλη και φοροεπιδρομή ή ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του μέσα από ΣΔΙΤ και άλλα παρόμοια εφευρήματα;
-          Πώς τοποθετήθηκαν και τοποθετούνται απέναντι στην πρότασή μας  για μείωση των ανταποδοτικών τελών για την κατοικία και τις μικροεπιχειρήσεις, κατάργηση των τελών για τους ανέργους με ταυτόχρονη αύξησή τους στις μεγάλες επιχειρήσεις;
-          Πώς θα αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις τοπικές  λαϊκές ανάγκες, όταν είναι καθορισμένα με ακρίβεια από την ΕΕ ποια  έργα, τι μεγέθους,  και με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις  εντάσσονται σ΄αυτό.  Προβάλλουν ότι θα κάνουν έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και άλλους κοινοτικούς πόρους, ενώ αποσιωπούν ότι περισσότερο από 90% κατευθύνονται στην ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων με ταυτόχρονη απαγορευτική πολιτική της επιλεξιμότητας έργων για τις λαϊκές ανάγκες
-          Πώς θα αντιμετωπίσουν την τοπική ανεργία, τη μαζικοποίηση της φτώχειας, της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας.
-          Πώς τοποθετούνται απέναντι στο πρόβλημα της ημερομηνίας λήξης προγραμμάτων όπως το «βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ, ΜΕΑ... που καλύπτουν ανάγκες ανακούφισης ατόμων με ιδιαίτερα προβλήματα. 

Οι θέσεις και οι πρακτικές τους στο Δήμο τα τρία αυτά χρόνια τους διαψεύδουν.

Ακριβώς αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία των τριπλών εκλογών για Δήμο  - Περιφέρεια - Ευρωβουλή  και τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει η εκλογική μάχη και για τους εργαζόμενους αλλά και για την αστική τάξη και τις δυνάμεις του συστήματος.

Γι' αυτό τον καλούμε να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά ταξικά του συμφέροντα. Να απαντήσει και με την ψήφο του στην επίθεση που δέχεται από το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε., το πολιτικό τους προσωπικό στους Δήμους, τις περιφέρειες και την ευρωβουλή και τα τσιράκια του συστήματος την φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ  ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.