Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Στη μάχη

Έχουν απομείνει δυο μέρες από την πρώτη Κυριακή των τοπικών εκλογών ενώ η μάχη θα συνεχιστεί και για την επόμενη Κυριακή των ευρωεκλογών. Η μάχη είναι ενιαία, όπως ενιαία πρέπει να είναι και η ψήφος και στις τρεις κάλπες. Δυναμώνουμε παντού το ΚΚΕ γι' αυτό και από την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε σε Δήμους και Περιφέρειες τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Βγάζουμε πιο δυνατό το ΚΚΕ, ισχυροποιούμε τη δύναμη που δίνει τα πάντα για να σταθεί ο λαός όρθιος, να συγκροτήσει τη δικιά του πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, στις αντιλαϊκές διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες. Για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην αντιλαϊκή πολιτική, για να γίνουν βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ισχυροποίησης της Λαϊκής Συμμαχίας, για να βγει στο προσκήνιο η διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.


Το ΚΚΕ, τους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους μαζί τους, τους γνωρίζεις από τη σταθερότητα πολιτικών θέσεων και την ανιδιοτελή πρωτοπόρα μαζική δράση τους ενάντια στην καθολική αντιλαϊκή επίθεση για τη σωτηρία των μεγαλοεπιχειρηματιών και την έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελός τους. Ανεξάρτητα αν έχεις συμφωνήσει σε όλα μαζί τους, ξέρεις ότι ήταν ο κινητήριος μοχλός στην οργάνωση και ανάπτυξη των εργατικών, λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων, ήταν οι μόνοι που προέβαλλαν σταθερά ότι την κρίση θα την πληρώσει είτε ο λαός είτε το κεφάλαιο, μέσος δρόμος δεν υπάρχει.

Το ΚΚΕ δε σου ζήτησε και δε ζητά την ψήφο, την πολιτική ενίσχυση για δήθεν φιλολαϊκές λύσεις εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όπως κάλπικα προπαγανδίζουν τα κόμματα της διαχείρισης. Το ΚΚΕ γνωρίζει πως τέτοιες λύσεις δεν μπορούν να επιβληθούν χωρίς τη μέγιστη λαϊκή δράση κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τα μονοπώλια, την εξουσία τους, την ΕΕ. Όμως, το ΚΚΕ δε σταμάτησε ποτέ, και στην Τοπική Διοίκηση, και στη Βουλή, και στην Ευρωβουλή, να αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά μέτρα, προετοιμάζοντας το λαό να τα αντιμετωπίσει. Δε σταμάτησε να προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, των εργαζομένων, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με στόχους πάλης στο κίνημα, με προτάσεις νόμων στη Βουλή, με προτάσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Μέτρα που τα άλλα κόμματα απέρριπταν ή ψήφιζαν για το θεαθήναι χωρίς να κάνουν τίποτα για την εφαρμογή τους, επειδή πρόκειται για μέτρα που συγκρούονται με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το ΚΚΕ, κόντρα στο ρεύμα, προειδοποίησε για όλα όσα τράβηξες και τραβάς από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων. Σου είπε για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το μνημόνιο των μνημονίων, ότι αποτελεί το θεμέλιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων ενάντια στο λαό. Ότι η ΕΕ, που σου έλεγαν ότι φέρνει ευτυχία στους λαούς, είναι Ένωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τώρα, μπορείς να δεις καλύτερα ότι αυτή είναι η ΕΕ και δεν αλλάζει υπέρ του λαού, όπως υποκριτικά προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν υπάρχει πολιτική που να ενισχύει τα μονοπώλια και το λαό ταυτόχρονα.

Τώρα, ξέρεις από την πείρα σου πως το ΚΚΕ δε «θα τα γυρίσει», δε θα σου λέει «άλλα». Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος σταθερή, ενισχύει την πολιτική υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, συμβάλλει στην ανασύνταξη του κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψη μας» του Ριζοσπάστη της Παρασκευής 16 Μάη 2014.