Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κύριε Τσίπρα, το «Go Back» δεν έχει σχέση με το σχέδιο Μάρσαλ

Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Παρασκευή 2 Μάη σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, τόλμησε να αναφερθεί στο θρυλικό «GoBack», «Γκο Μπακ», όπως το προφέρανε οι Μυτιληνιοί, όπου ο λαός της Μυτιλήνης, με μπροστάρη το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, αντιστάθηκε ένοπλα και απέτρεψε την αγγλική επέμβαση, το Δεκέμβρη του 1944 στη Μυτιλήνη. Ακόμη και το ΚΚΕ, που ήταν ο μπροστάρης του «GoBack», πότε δεν έκανε προεκλογική καμπάνια με τέτοια συνθήματα, που παραπέμπουν σε ιστορικές, μεγάλες στιγμές, συνθήματα που υπερασπίστηκε ο λαός με τη ζωή του.
Όμως, αλήθεια, ποιος τα λέει όλα αυτά με τόση άνεση και αμετροέπεια; Ο αρχηγός εκείνου του κόμματος που ιστορικά διαμορφώθηκε, ως ρεύμα στην Ελλάδα, ρίχνοντας το «ανάθεμα» στην πάλη του ελληνικού λαού και το Δεκέμβρη του 1944 και ακόμη περισσότερο την περίοδο 1946-1949, με την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, που γέννησαν το «GoBack». Διακηρύσσοντας το συμβιβασμό και τον εξανθρωπισμένο καπιταλισμό.

Όχι κ. Τσίπρα, δεν είναι όλα για ψηφοθηρία. Τα ΠΑΣΟΚικά χούγια, που έχετε υιοθετήσει, έχουν και ένα όριο. Γιατί τι σχέση μπορεί να έχει το «GoBack» του λαού της Μυτιλήνης με την προεκλογική καμπάνια για την Κομισιόν, με την ΕΕ και τις «αξίες» της, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν σήμερα η ΕΕ πρωτοστατεί στο αιματοκύλισμα του λαού της Ουκρανίας, στηρίζοντας τους φασίστες. Τι σχέση έχει με τους ύμνους που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από το Τέξας, στις ΗΠΑ και τον Ομπάμα, δηλαδή στην ιμπεριαλιστική εκείνη δύναμη που ήρθε να αποτελειώσει ό,τι δεν κατάφεραν οι Εγγλέζοι. Τι σχέση έχει με το σχέδιο Μάρσαλ, που προτείνει για την Ευρώπη, όταν το σχέδιο Μάρσαλ δόθηκε εκείνη την περίοδο για να στηριχτούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και να ανασυγκροτηθεί η ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία και τα αστικά κράτη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ανερχόμενο σοσιαλιστικό σύστημα και οι λαοί που φώναζαν «GoBack».
Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ηρωική στάση του λαού της Μυτιλήνης; Απολύτως καμία. Γι' αυτό λέμε: Η ψηφοθηρία και η αμετροέπεια έχουν και όρια. Ο λαός και κυρίως ο λαός της Μυτιλήνης ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.