Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο κάλπικος αντιφασισμός του ΣΥΡΙΖΑ

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/42752/o-kalpikos-antifasismos-toy-syrizaΤης Άννας Παυλίδη
Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά αλλά και η Ρένα Δούρου με ανακοινώσεις τους, βγήκαν στα «κάγκελα» για να μη δοθούν προεκλογικές διευκολύνσεις στη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή στον Πειραιά.

Αλήθεια όμως γιατί τέτοια «ευαισθησία» για τον Πειραιά; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην διακομματική επιτροπή για τις ευρωεκλογές όσο και σε μια σειρά δήμους, με τη στάση του αβαντάρει τους ναζιστές.


Έτσι για παράδειγμα:
Στη διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές δεν πήραν καμία απολύτως θέση στο αίτημα του ΚΚΕ να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στους φασίστες, όπως για παράδειγμα τηλεοπτικός χρόνος για διαφημίσεις. Στο Δήμο της Αθήνας, στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση, μαζί με ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ και μετά την κατακραυγή προσπάθησαν να τα μαζέψουν όπως – όπως. Αντίστοιχη στάση κράτησαν και σε άλλους δήμους. Στο Κορωπί, όχι μόνο αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ αλλά έφτασαν στο σημείο να συζητάνε με τους χρυσαυγίτες για το ποιος χώρος τους… βολεύει! Στον Άλιμο, ψήφισαν λευκό.

Θυμίζουμε επίσης πως ο Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε για τη Χρυσή Αυγή πως «δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (…) διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».

Τέτοιος είναι ο «αντιφασισμός» του ΣΥΡΙΖΑ, εξαντλείται στα μεγάλα λόγια.

Αξίζει να συγκρίνει κανείς την ξάστερη στάση του ΚΚΕ μ’ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων κομμάτων και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ παντού ξεκαθαρίζουν: «Καμιά διευκόλυνση – καμιά παροχή στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής».