Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες, διάφορα ΣΥΡΙΖομπλογκς και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που ξημεροβραδιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαράγoυν και το παλιό, βρώμικο ΠΑΣΟΚικό εφεύρημα της «χαμένης ψήφου στο ΚΚΕ». Τι λένε δηλαδή αυτοί οι φωστήρες; Ότι αφού το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βγει πρώτο, δεν αξίζει να το ψηφίσεις, δεν θα αλλάξει τίποτα αν πάρει π.χ. 15%, αλλά καλύτερα να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγει η ΝΔ.

Πρώτον: Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει και δυνατός λαός. Για να μπορέσουμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Παντού, ειδικά στους χώρους δουλειάς, όπου είναι ισχυρό το ΚΚΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα, εμποδίζονται αντεργατικά μέτρα, κερδίζονται και μικρές νίκες παρά το δυσμενή συσχετισμό.


Για να μείνουμε στα πιο πρόσφατα, στη «Σόφτεξ» οι εργάτες, με τη γραμμή του ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές μπροστά, κατέκτησαν σύμβαση με αυξήσεις, στην ΕΒΓΑ ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών.

Και αυτά αφορούν το σήμερα, δεν είναι για «όταν ορθοποδήσει η οικονομία», ούτε για «όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΕ» που λέει ο Τσίπρας, δηλαδή για τη Δευτέρα Παρουσία. Δεν θα ρωτήσουμε πότε ήταν η τελευταία φορά που συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν σύμβαση με αυξήσεις... Από μειώσεις, πάλι, καλά πάμε (βλ. εμπόριο, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ναυτιλιακοί υπάλληλοι κλπ.).

Δεύτερον: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κρυστάλλινη, που δεν θα παρερμηνευτεί, δεν θα μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Να το πούμε απλά: Ψηφίζεις ΚΚΕ, μένει ΚΚΕ. Δεν γίνεται ούτε ΑΝΕΛ, ούτε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν ως εδώ (ακόμα και αν …«μετανοήσουν» που λέει ο Γλέζος).

Δεν θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση εντός της ΕΕ και του συστήματος.
Τρίτον: Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός θα πάρει τα πάνω του, θα πολλαπλασιαστεί η δύναμή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Αντίθετα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το κίνημα υποχώρησε, αδυνάτισε ο λαός. Στις απεργίες, τα συλλαλητήρια περισσεύουν τα μεγάλα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ για «ανατροπές», αλλά λείπει …ο κόσμος!
Εκεί που διαπρέπουν, δεν είναι στους λαϊκούς αγώνες, αλλά στα διάφορα φόρουμ και think tanks του εξωτερικού, στα σαλόνια του ΣΕΒ, στις συναντήσεις με τον Σόιμπλε και τον Άσμουσεν. Τα διαπιστευτήρια δίνουν και παίρνουν, όπως και τα κανακέματα από τον ΣΕΒ.

Ψήφος και «αριστερά» χρήσιμη για τον ΣΕΒ, είναι χαμένη ψήφος και άχρηστη για το λαό.

Συμπέρασμα: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν ήταν ποτέ και δεν είναι χαμένη. Ούτε όταν το έλεγε το παλιό ΠΑΣΟΚ, ούτε τώρα που το λέει το νέο. Αντίθετα, είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό, ο οποίος έχει πλέον μπροστά του όλες τις αποδείξεις ότι το ΚΚΕ του έλεγε την αλήθεια, και τον Ιούνιο του 2012, παρά το βαρύ εκλογικό κόστος. Μπορεί, λοιπόν, και πρέπει στις κάλπες των επόμενων ημερών να το δυναμώσει πολύ, δυναμώνοντας έτσι τη δική του φωνή και ελπίδα για την επόμενη μέρα.