Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Στο σπίτι του κρεμασμένου...

Για μια ακόμη φορά, η «Αυγή» κάνει πως δεν καταλαβαίνει και ταυτόχρονα προκαλεί, γράφοντας για τη στάση του ΚΚΕ στο Β' γύρο των τοπικών εκλογών.

Το ΚΚΕ, όσο και αν δεν θέλει να το χωνέψει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ενιαία στάση, σαφή και κρυστάλλινη, σε όλες τις κάλπες. Κάλεσε το λαό να ψηφίσει παντού με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, με όποια «ταμπέλα» κι αν εμφανίζονται.


Το ΚΚΕ δεν μπορεί και ούτε θα μπορούσε, ελέω ενός εκλογικού νόμου που θέτει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό με τον Β΄ γύρο, να καλεί τους ψηφοφόρους στη μια κάλπη να καταδικάσουν την ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν και στην άλλη κάλπη να ψηφίσουν το ανάποδο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το ΚΚΕ ταυτίζει τα κόμματα και τους υποψήφιους, ούτε λέει πως είναι όλοι ίδιοι. Η προσήλωση όμως στις αρχές της ΕΕ, του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Διοίκηση, που φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης έχει συγκεκριμένα όρια, «νόμους σιδερένιους» απ' τους οποίους κανείς δεν μπορεί να «ξεφύγει» όταν τους αποδέχεται.
Τα παραπάνω τα έχει επιβεβαιώσει άλλωστε η ίδια η ζωή, τα «έργα και οι ημέρες» των «αριστερών» δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η «Αυγή» έγραφε προχτές πως το 2010 «οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επικρατήσει σε μόλις 3 δήμους», ενώ στην πραγματικότητα είναι περισσότεροι οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με την υποστήριξή του. Προφανώς, όσα έπραξαν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έκαναν την «Αυγή» να ...διαγράψει την εκλογή τους, με τις ψήφους και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα και το παράδειγμα του «αριστερού» δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη, που στήριξε εμμέσως πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ στο Β΄ γύρο, το Νοέμβρη του 2010.

Καλά θα κάνουν, λοιπόν, να είναι πιο προσεκτικοί στην «Αυγή» γιατί έχουμε ράμματα για τη γούνα τους και κυρίως για τη διγλωσσία τους.

1. Αλήθεια, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία; Η Οργάνωσή του στον Εύδηλο πάντως στήριξε ανοιχτά με ανακοίνωσή της τον «μνημονιακό» υποψήφιο, που το 2010 είχαν στηρίξει μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ.

2. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά δήμους, που κατέβαιναν μόνο υποψήφιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... (Στοιχεία υπάρχουν και τα ξέρουν).

Και για να τελειώνουμε: Το ΚΚΕ ούτε παζάρια έκανε, ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ούτε σε «γεύματα» συμμετείχε.
Ας μην εκτοξεύουν λάσπη, λοιπόν, γιατί ο κόσμος βοά...