Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο «Ιανός» υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία

Ξιφουλκεί «αγωνιστικά» κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά την εφαρμόζει ως διευθυντής του Λυκείου

Ο επίσημος εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος δήμαρχος στην Ικαρία, εκπαιδευτικός και διευθυντής στο Λύκειο Αγίου Κηρύκου, στο τεράστιο ζήτημα της αξιολόγησης, συνέβαλε με την ψήφο του στην ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του ενάντια στην αξιολόγηση, ύψωσε τα λάβαρα της αντίστασης ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο του υπουργείου και δήλωσε ότι δεν θα ενεργήσει ενάντια στις αποφάσεις του συλλόγου και «εννοείται» ότι δεν θα φτιάξει ομάδες εργασίας.


Αυτός ο ίδιος προβάλλει γενικά το «αντιμνημονιακό» - «αριστερό» του προφίλ, δηλώνει ότι το ψηφοδέλτιό του απαρτίζεται από συναγωνιστές και συναγωνίστριες που θα δώσουν τη μάχη για να αλλάξει το αυτοδιοικητικό τοπίο στο νησί, στις προγραμματικές του θέσεις δηλώνει ότι «δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική που κατεδαφίζει την Εκπαίδευση των παιδιών μας» και «συστρατευόμαστε με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τους Γονείς και τους μαθητές / τριες .... για την αποτροπή διαθεσιμότητας-απόλυσης των εκπαιδευτικών».

Και μετά από όλα τα παραπάνω αριστερά και μαχητικά, ανακοινώνει πριν από λίγες μέρες στους εκπαιδευτικούς του Λυκείου του ότι τελικά συγκρότησε ομάδα εργασίας για την αυτοαξιολόγηση με όλο το Σύλλογο σε αυτή και του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου, γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί μίλησε με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ -της «αριστερής» ΟΛΜΕ- που του είπε ότι αν αρνηθεί θα έχει κυρώσεις, μπορεί να περάσει πειθαρχικό, μπορεί να καθυστερήσει η συνταξιοδότησή του κ.λπ.

Δηλαδή εκφράζουμε μεν τη διαφωνία μας, αλλά πειθαρχούμε συγκροτώντας ομάδα εργασίας! Με άλλα λόγια, κανονικότατη υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας!

Τι κι αν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, οι συνάδελφοί του, που από αυτούς προέρχεται, έχουν αποφασίσει διαφορετικά; Κουρελόχαρτο η απόφαση του Συλλόγου.

Τι κι αν μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών αρνείται να συναινέσει «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» και πολλοί διευθυντές ακριβώς για αυτό και προς τιμήν τους παραιτήθηκαν;

Τι κι αν η αξιολόγηση θα έχει σαν αποτέλεσμα ανάμεσα στα άλλα και την απόλυση εκπαιδευτικών, συναδέλφων του δηλαδή;

Ο εαυτούλης μας να είναι καλά, εμείς να μην έχουμε κυρώσεις αδιάφορο εις βάρος ποιανού, μακριά και ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, σε όσους αντιστέκονται, σφιχτά γαντζωμένος στην καρέκλα του διευθυντή, βαστάζος της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Να ποιοι είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, να ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κούφιες, κάλπικες δήθεν «αντιμνημονιακές», «αντικυβερνητικές», «αγωνιστικές» κορώνες, αλλά στην ουσία -και αυτό το αποδεικνύουν τα έργα των εκλεκτών του- στην ίδια αντιλαϊκή όχθη με την κυβέρνηση.

ΥΓ Και είναι αυτός ο ίδιος του οποίου η συμμετοχή στις απεργίες και τις άλλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αναζητείται με κιάλια μεγάλης απόστασης!