Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ικαρία: Ο Στέλιος Σταμούλος αναδείχτηκε δήμαρχος

Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στα εφοπλιστικά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα που είχαν συγκροτήσει ένα μαύρο μέτωπο με αιχμή τον αντικομμουνισμό, οι Ικαριώτες έδωσαν χτες την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναδεικνύοντας δήμαρχο τον Στέλιο Σταμούλο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ. Ενθουσιώδες ήταν το κλίμα στο εκλογικό περίπτερο της παράταξης, όταν έγιναν γνωστά τα τελικά στοιχεία από τα αποτελέσματα της καταμέτρησης στα εκλογικά κέντρα του νησιού.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Στέλιος Σταμούλος επισημαίνει τα εξής:


«Χαιρετίζουμε, σφίγγουμε το χέρι και ευχαριστούμε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας ψήφισαν και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο, δίνοντάς μας την πλειοψηφία στο Δήμο Ικαρίας. Χαιρετίζουμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες, που με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό έδωσαν αυτήν τη μάχη κόντρα στη λάσπη, στη συκοφάντηση, στην ψευδολογία, τσακίζοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι από τους συμπράττοντες στο γνωστό αντικομμουνιστικό μπλοκ. Και από κοντά και οι εφοπλιστάδες, όπως ο κύριος Σπανός.

Χαιρετίζουμε, επίσης, τους εκατοντάδες Ικαριώτες που ενίσχυσαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, που έριξαν το κόκκινο γαρίφαλο στην κάλπη της περιφέρειας. Το αποτέλεσμα μέσα στις συνθήκες που έγινε ο Β' γύρος, με τις γνωστές αντι-ΚΚΕ συμμαχίες, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", οι άνθρωποί της, άνθρωποι σαν εσάς, του αγώνα και της βιοπάλης, όπως έχουν μέχρι τώρα αποδείξει, θα συνεχίσουν να μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα στηρίξουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, δεν θα πουν ψέματα, δεν θα κοροϊδέψουν, δεν θα εξαπατήσουν.

Ο δήμος θα γίνει μετερίζι αγώνα, μετερίζι της λαϊκής αντιπολίτευσης, περπατώντας στους δρόμους του αγώνα με όλους τους Ικαριώτες και Ικαριώτισσες για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική, με εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Δίνοντας δύναμη στη δική σας φωνή και στο δικό σας αγώνα, θα προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά, να ανοίξουμε το δρόμο των ριζικών αλλαγών σε όφελος του εργαζόμενου λαού, σε όφελος του ικαριώτικου λαού».

Το διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη Κυριακή των εκλογών οι δυνάμεις που στηρίζουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσαν τη μάχη της ψήφου. Απηύθυναν στο λαό ένα πλατύ κάλεσμα στήριξης της παράταξης για να δυναμώσει τη δική του φωνή, για ελπίδα και αγώνες με προοπτική, που είναι και η μόνη πραγματική διέξοδος. Η δραστηριότητα αυτή κορυφώθηκε με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον Εύδηλο το βράδυ της Παρασκευής.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στέλιου Σταμούλου στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του WebRadio του 902.gr, το πρωί της Δευτέρας 26 Μάη.