Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη για την τροπολογία του ΚΚΕ και τους «εξυπνακισμούς» της κυβέρνησης

Να αφήσει τα «δικολαβίστικα» και τους «εξυπνακισμούς» κάλεσε την κυβέρνηση, με αφορμή την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Σημείωσε πως η ΝΔ έχει 127 βουλευτές και όλοι οι άλλοι είναι εναντίον της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, «ή έτσι τουλάχιστον δηλώνουν» και η κυβέρνηση αρνείται να καταγράψει αυτή την πραγματικότητα.

Τόνισε, επίσης, πως το θέμα αυτό είναι πολιτικό και δεν έχει να κάνει ούτε με τα Συντάγματα ούτε με τους Κανονισμούς. Ο Θ. Παφίλης κρατούσε στα χέρια του 4 σελίδες, που - όπως είπε - έχουν νομικά και διαδικαστικά επιχειρήματα που δείχνουν ότι μπορεί να συζητηθεί η τροπολογία, ωστόσο το θέμα είναι πολιτικό. «Θα απαντήσετε στο πολιτικό θέμα; Είστε μειοψηφία σε αυτό τον τομέα και δεν τολμάτε να το βάλετε σε ψηφοφορία», τόνισε χαρακτηριστικά.


Αναρωτήθηκε αν η Βουλή έχει το δικαίωμα ή όχι να αποφασίσει να μπει σε ψηφοφορία μια τροπολογία και κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που δεν τοποθετήθηκαν χτες.

Αναφορικά με τη συζήτηση περί κρίσης στους κόλπους της συγκυβέρνησης, ο Θ. Παφίλης κάλεσε το λαό να μην έχει καμιά αυταπάτη ότι υπάρχει κρίση στην ουσία της πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Σε αυτό, τόνισε, υπάρχει πλήρης ομοφωνία και η διαφωνία αφορά το πώς θα παρθούν τα μέτρα, τι ρόλο θα έχει ο καθένας και πώς θα αποφύγει ο κάθε ένας την κατακραυγή του ελληνικού λαού.
Ακόμα και στο ζήτημα της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως στην «αναδιάρθρωση» υπάρχει συμφωνία μεταξύ των τριών, αλλά και άλλων δυνάμεων, τη στιγμή που αναδιάρθρωση σημαίνει κλείσιμο και απολύσεις. Η διαφωνία, τόνισε, αφορά ότι έγινε με αυτό τον απαράδεκτο και θρασύτατο τρόπο.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται ούτε υπερασπίστηκε την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια, τους προκλητικούς μισθούς ή τα σκάνδαλα, τα οποία τα έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεπώς είναι θράσος να μιλούν για «αμαρτωλή ΕΡΤ». Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων λάμβαναν προκλητικούς μισθούς, αλλά και όσων τους προσέλαβαν.

Στάθηκε ιδιαίτερα στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που η κυβέρνηση πετά στο δρόμο, αλλά και στην τεράστια και αμύθητη περιουσία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα γιγαντιαίο μηχανισμό με απίστευτες δυνατότητες, που ΝΔ ΠΑΣΟΚ μετέτρεπαν σε φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, τονίζοντας πως αποδεικνύεται ότι τελικά διευκολύνει την κυβέρνηση. Θύμισε, επίσης, πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή δεν πανηγύρισε για την απόφαση, ούτε ζήτησε να εφαρμοστεί όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε τον ελληνικό λαό να κρίνει τις αποφάσεις των θεσμών, σημειώνοντας πως ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν υπάρχει, καθώς εκτός από μερικές εξαιρέσεις δρα στα πλαίσια του συστήματος.
Τέλος, έθεσε το ζήτημα του Καναλιού της Βουλής που δεν εκπέμπει εδώ και εβδομάδα και ζήτησε επίσημες απαντήσεις γιατί δεν έχει αποκατασταθεί.