Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης



e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες συνταξιούχοι

Τα στοιχεία για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας είναι ανησυχητικά και χρειάζεται να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

Οι συντάξεις που θα χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τόσο χαμηλές, ώστε οι συνταξιούχοι θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Αναφέρεται στις συντάξεις όπως διαμορφώνονται ως τώρα, ενώ ετοιμάζεται νέα δραστική μείωσή τους, αφού από διοικητές οργανισμών έχει εκφραστεί η εκτίμηση ότι η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση για φέτος, σε συνδυασμό με την τεράστια ανεργία, την εισφοροδιαφυγή και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αντικειμενικά ωθεί σε αποφάσεις για «κούρεμά τους».


 Έτσι προτείνονται φορολογικά και άλλα κίνητρα, για στροφή στην επαγγελματική και στην ιδιωτική ασφάλιση, την ώρα που οι μισθοί δε φτάνουν ούτε για κάλυψη στοιχειωδών αναγκών. 

Αυτό σημαίνει ανταποδοτικές παροχές ανάλογα με τις εισφορές, χωρίς καμιά σιγουριά για σύνταξη.

Σήμερα, που σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης, ολόκληρες οικογένειες, παιδιά και εγγόνια, προσπαθούν να επιβιώσουν από μια σύνταξη που κάθε λίγο πετσοκόβεται, οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων είναι υπόθεση όλων μας.

Τη στιγμή που η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων θέτει σε αμφισβήτηση στοιχειώδεις παροχές υγείας και πρόνοιας, ακόμα και την καταβολή των ίδιων των συντάξεων χρειάζεται αγώνας λαϊκός - ενωτικός - ανυποχώρητος για την ανατροπή της κυβερνητικής επίθεσης στις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τα Σωματεία και όλους τους φορείς σε αγωνιστική δράση. 

Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.

Γραμματεία Νάξου