Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους Πολιτικούς πρόσφυγες. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας




 
Κάνιγγος 27, 106 82, ΑΘΗΝΑ, Τηλ. (210) 38 10 081 - 38 02 923,ΦΑΞ 38 01 227, e-mail dimsi@dimsi.gr
  
   Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

E-mail : pame@pamehellas.gr    http://www.pamehellas.gr



Αθήνα, 3 Ιούνη 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Προκαλεί τεράστια οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας, το πρωτοφανές απαράδεκτο περιστατικό της γκαγκστερικής απαγωγής στο κέντρο της Αθήνας και παράδοσης στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, θύμα διώξεων και βασανιστηρίων από το τουρκικό καθεστώς, σε προφανή συνεργασία ελληνικών, τουρκικών ή και άλλων αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών.


Αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση μιας σειράς πρόσφατων προσαγωγών, συλλήψεων, διώξεων και διαδικασιών έκδοσης Τούρκων πολιτικών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, στα πλαίσια της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, που υλοποιείται στους κόλπους του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, καθώς και των συμφωνιών Σαμαρά-Ερντογάν, μετά την τελευταία επίσκεψη του πρώτου στην Κωνσταντινούπολη.


Η τρικομματική συγκυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχουν τεράστιες ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό, τόσο για την πραγματοποίησή του όσο και για την προσπάθεια συγκάλυψής του, όπως και γενικότερα για τις διώξεις σε βάρος των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία που ζουν στη χώρα μας..


Οι ευθύνες της μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερες γιατί αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Τουρκίας, έρχονται αντιμέτωποι με τη μαζική βίαιη καταστολή των διαδηλώσεών τους και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις.


Οφείλει επομένως να απολογηθεί άμεσα για την εμπλοκή της σε αυτήν τη συγκεκριμένη αποτρόπαιη πράξη της απαγωγής και παράδοσης του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά στις τουρκικές αρχές, που κουρελιάζει στην κυριολεξία κάθε έννοια σεβασμού δικαιωμάτων των προσφύγων και τις προβλεπόμενες διαδικασίες ακόμη και της ισχύουσας νομιμότητας, ενώ ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους για τις λαϊκές ελευθερίες. 


Καλούμε το Γραφείο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να διερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες, να παρέμβει για το σεβασμό των δικαιωμάτων του απαχθέντα πολιτικού πρόσφυγα στην Τουρκία.


Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που ζουν στη χώρα μας καθώς και στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της γειτονικής χώρας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης.