Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝ ΓΡΑΜ. ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ



ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ


Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Ο Δ. Κουτσούμπας  μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ήρθαμε εδώ για να εκφράσουμε και από κοντά - ήδη από χτες το κάναμε - την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι μόνοι τους αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι μόνοι τους και αύριο γιατί η υπόθεση ΕΡΤ, η υπόθεση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, όλων των εργαζομένων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτό το κτίριο και στα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας.

Θέλουμε να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη, την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ένα έμψυχο δυναμικό που είναι και έμπειρο, είναι καταρτισμένο, μπορεί να αναπτύξει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, η καθημερινή ψυχαγωγία, να μπαίνει στο σπίτι του κάθε εργαζόμενου, της κάθε λαϊκής οικογένειας.
Πρέπει να σας πω ότι ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έχει καταθέσει τροπολογία σήμερα το πρωί στη Βουλή, έτσι ώστε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην ισχύσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί με τη λαϊκή πάλη, με την πίεση, αυτό να γίνει δυνατό. Πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση.
Σε επικοινωνία μας, σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια, του εκφράσαμε αυτή μας την ανησυχία και την αναγκαιότητα να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης, γενικότερα προς όποια κατεύθυνση μπορεί, έτσι ώστε να μη γίνει πράξη αυτό το γεγονός, να σταματήσει το λουκέτο στην ΕΡΤ, να ανοίξει η ΕΡΤ, με δημόσιο χαρακτήρα, να μην παραδοθεί στο ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας. Μπορεί ο καθένας να έχει παρατηρήσεις για να βελτιωθεί, για να αναπτυχθεί η ποιότητα της ενημέρωσης κλπ., όμως αυτά τα συζητάμε. Αυτό που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι να παραδώσουμε βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο αυτό που λέγεται δημόσια ενημέρωση, δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι μόνο δική σας, είμαστε στο πλάι σας, πιστεύουμε ότι είναι στο πλάι σας όλα τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, το εργατικό λαϊκό κίνημα, όλος ο λαός της χώρας μας, η νεολαία της χώρας μας και πρέπει σ' αυτή την κατεύθυνση να κινητοποιηθεί, να συμπαρασταθεί και να συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις, τις απεργιακές, τα συλλαλητήρια, να δώσει το "παρών" εδώ, παντού, έτσι ώστε να γίνει δυνατόν να κρατήσουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και εδώ και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις.
Θα θέλαμε να πούμε, και με αφορμή αυτή την παρουσία μας εδώ, ότι χρειάζεται μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία να αναπτυχθεί, ήδη η υπόθεση αυτή αφορά και άλλους εργαζόμενους σε δημόσιους οργανισμούς, σε πρώην ΔΕΚΟ που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ήδη υπάρχει για τα ΕΑΣ, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μπορεί και εκεί να μπει λουκέτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι κι εκεί, έμπειρο, επιστημονικό, τεχνικό εργατικό δυναμικό, θα βρεθεί στο δρόμο και ταυτόχρονα μεγάλοι κίνδυνοι δημιουργούνται για την άμυνα της χώρας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Άρα το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό, ο αγώνας να είναι κοινός, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τη δημόσια περιουσία γιατί είναι πλούτος που ανήκει στο λαό».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:
«Θέλω ξανά να καταγγείλω το όργιο αυταρχισμού και των μέτρων που παίρνονται, όχι μόνο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλα αυτά που γίνονται, αλλά και με την προσπάθεια που γίνεται για φίμωση άλλων σταθμών, όπως ο "902", που από την πρώτη στιγμή, όταν έπεσε το σήμα στην κρατική ραδιοτηλεόραση αναμετέδιδε τις εκπομπές από το στούντιο ζωντανά ο "902" κι απ' το αναλογικό σήμα κι απ' το ψηφιακό και η Digea αποφάσισε και έκοψε την παροχή σήματος στον "902" για να μην μπορεί να μεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα από τα στούντιο εδώ της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Είναι απαράδεκτη ενέργεια, αυταρχική, πίσω της βρίσκεται η κυβέρνηση, βρίσκεται αυτό το κράτος των μονοπωλίων και απ' αυτήν τη σκοπιά θα πρέπει να καταδικαστεί ξανά από όλους τους εργαζόμενους, ξαναλέω όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά από όλο τον ελληνικό λαό, από το εργατικό λαϊκό κίνημα».