Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ: ΟΧΙ σε όλα τα Ναρκωτικά - Αγώνας ενάντια στη Ναρκωκουλτούρα

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών εξέδωσε το ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση τονίζει:

«Η φετινή παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών σημαδεύεται στη χώρα μας από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σβήσει από το χάρτη τα κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης. Παραδίδουν την πρόληψη, την θεραπεία και την επανένταξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο κέρδος και στα αρπαχτικά των ΜΚΟ.


Βάζουν μπρος για τη συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ένα πρόγραμμα που φέρνει ουσιαστικά πίσω στη ζωή κάθε χρόνο περίπου 200 ανθρώπους "καθαρούς" και απεξαρτημένους από κάθε είδους ουσία, ανθρώπους, κυρίως νέους, που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και ανταποκρίθηκαν θετικά στα στεγνά προγράμματα, με ένα πρόγραμμα που έχει ως θεό τα υποκατάστατα χαμηλών προδιαγραφών. Παραγκωνίζεται το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, χορηγώντας χαπάκια σε χιλιάδες μόνιμα και νόμιμα εξαρτημένους. Παράλληλα στέλνουν στις ουρές του ΟΑΕΔ εκατοντάδες εργαζομένους που θα απολυθούν από την συγχώνευση των οργανισμών, που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευαν πολλές φορές και απλήρωτοι.

Το ΠΑΜΕ από τη γέννηση του, εναντιώνεται με ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Κόντρα στις σειρήνες της δήθεν προοδευτικότητας και των αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει δικαίωμα να αποκόψει το πρόβλημα των ναρκωτικών από την κοινωνική του διάσταση, δε μπορεί να το αποκόψει από τις συνθήκες του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε. Αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Η θέση απέναντι στα ναρκωτικά είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει την νεολαία, το μυαλό της.

Δεν αντιμετωπίζουμε την τοξικομανία ως εγκεφαλική βλάβη, αναγκαίο κακό ή επιδημία των νέων. Οι ρίζες του προβλήματος ακουμπούν στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην απληρωσιά, στους μισθούς των 300-400 ευρώ, στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, στους απροσπέλαστους φραγμούς στη μόρφωση και στην υγεία, στην ανύπαρκτη πρόσβαση στον αθλητισμό, στα κυρίαρχα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες.
Δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη για την κυριαρχία των ιδεών σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς και εργοστάσιο. Μας ενδιαφέρει από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού όλο και περισσότεροι εργάτες και νέοι να οργανώνονται στα σωματεία, να δυναμώνουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να είναι πεισμένοι για το δίκιο τους, να αναπτύσσουν πρωτοπόρα αγωνιστική στάση ζωής, να είναι ασυμβίβαστοι με την ναρκωκουλτούρα, με την κουλτούρα γενικά που τους θέλει υποταγμένους με σκυμμένο το κεφάλι.

Οριστική λύση σε όλα τα προβλήματα θα δοθεί όταν πάρουν οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοι τους την εξουσία στα χέρια τους. Όταν θα εκλείψουν οι αιτίες που οδηγούν στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όταν δηλαδή καταργηθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Εκεί θα βρει οριστική λύση και το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ο αγώνας ενάντια στην ναρκωκουλτούρα, θα πρέπει να αποτελεί για την νεολαία αγώνα ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό, ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση. Θα πρέπει να είναι αγώνας για την ζωή που μας αξίζει!»