Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ Νάξου: Δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει. Τα διεκδικούμε όλα.



Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, συνταξιούχους που συμμετείχαν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν για να τιμήσουν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά, διατρανώνοντας παράλληλα  την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει σήμερα. Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής και η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συνέπεσε με τους αγώνες αυτής της περιόδου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη νέα φοροεπιδρομή.  Η 1η Μάη είναι για όλη την εργατική τάξη ημέρα μνήμης αλλά κυρίως ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργάτης θα πάρει μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης για να χτιστεί η συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια, την ΕΕ, των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, να ανοίξει ο δρόμος της δικής της προοπτικής.
Η σημερινή μέρα είναι ημέρα ευθύνης για το πώς η εργατική τάξη θα οπλίσει το δικό της όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους. 
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας!
Δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει. Τα διεκδικούμε όλα.