Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΚΝΕ: Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Καλούμε σήμερα να δυναμώσει η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα: "Ζωή ολόκληρη-όχι με δόσεις". Να μη συμβιβαστεί η νέα γενιά με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να οργανωθεί και να παλέψει, να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της.


Αυτό φοβάται η κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Αυτόν τον φόβο καλά κάνουν και τον έχουν. Φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις όπως και οι ίδιοι καταμαρτυρούν. Επιδιώκουν την "κοινωνική συνοχή", δηλαδή την υποταγή στη βαρβαρότητα. Φοβούνται τη δύναμη που δίνει στον καταπιεσμένο λαό η οργάνωση, η συλλογικότητα, ο αγώνας με στόχο την ανατροπή τους.

Γι’ αυτό και προσπαθούν οι εκμεταλλευτές να οχυρωθούν, να διατηρήσουν την εξουσία τους με νύχια και με δόντια, με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να μοιράζονται τον πλούτο λίγοι και τη φτώχεια πολλοί. Σ’ αυτό το σύστημα, τα ναρκωτικά και οι αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση, δεν πέφτουν από τον ουρανό. Έχουν όλα ρίζα στην ίδια την καπιταλιστική εκμεταλλευτική κοινωνία.

Η παραγωγή, η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών αποτελεί μία μεγάλη κερδοφόρα δραστηριότητα στην οποία “παίζονται” πάνω από 500 δισ. δολάρια ετησίως.

Για τα συμφέροντά τους οι καπιταλιστές θέλουν ένα μέρος της νεολαίας μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, την αδράνεια, στην υποταγή, μέσω των ναρκωτικών.

Ακόμα και την όποια δυνατότητα είχε μέχρι σήμερα ο χρήστης να απεξαρτηθεί, η κυβέρνηση επιδιώκει να τη σβήσει. Ετοιμάζεται να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες, να τις συγχωνεύσει με τα προγράμματα μεθαδόνης. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις εργαζομένων. Εμπορεύονται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους, παραδίδοντας στους επιχειρηματίες και τις ΜΚΟ τις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

Θέλουν να μάθουν στους νέους "να ζουν" με τα ναρκωτικά, με τη σαπίλα της ναρκωκουλτούρας, τις αντιλήψεις που τα θέλουν νόμιμα, με τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!

Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, αυτοί που πετούν στην ανεργία και στη φτώχεια τα χέρια και το μυαλό της νεολαίας, που βάζουν εμπόδια στη μόρφωση, στην υγεία, στην πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, λανσάρουν και διαφημίζουν τη ναρκωθολούρα.

Στη χρήση ναρκωτικών το σύστημα βρίσκει το "φάρμακο" για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών.

Δηλαδή θολούρα στο μυαλό και τα κεφάλια κάτω.

Αυτό μαρτυρούν και στοιχεία του 2011 που λένε ότι μία νέα ναρκωτική ουσία εμφανίζεται στην Ευρώπη σχεδόν κάθε βδομάδα.Έτσι και τελευταία στην Ελλάδα εμφανίστηκε ένα νέο, φτηνό και ιδιαίτερα επικίνδυνο ναρκωτικό για τη ζωή και την υγεία των χρηστών με το όνομα "σίσα".

Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός της Αργεντινής ονόμασε το "πάκο", ένα νέο συνθετικό ναρκωτικό που μπήκε στις πιάτσες της χώρας το 2001, περίοδο όπου στην Αργεντινή βάθαινε η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της στη ζωή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, ως "κλέφτη του μυαλού" και "εξολοθρευτή των φτωχών".

Δε δεχόμαστε να μας εξολοθρεύσουν, να κλέψει κανείς το μυαλό μας. Ούτε να "φυτέψουμε" τη ζωή και τα όνειρά μας στη σημερινή σάπια κοινωνία. Θέλουμε να την ξηλώσουμε από τη ρίζα.

Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Κάθε νέος και νέα έχει συμφέρον να διαλέξει τον δρόμο του αγώνα και της ελπίδας, όχι την ψευδαίσθηση. Αγώνα για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό».