Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Απειλές για αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα στους καθηγητές που απεργούν

Κλίμα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών επιχειρούν να δημιουργήσουν διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης κατ' εντολή της κυβέρνησης, ώστε να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία.

Με επίκληση του καθεστώτος επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, έχει καταγραφεί σωρεία απειλών κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Χανίων, του Ηρακλείου, των Σερρών και του Μενιδίου.

Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και των Σχολείων απείλησαν τους απεργούς πως αν απεργήσουν θα κινηθούν διαδικασίες διαθεσιμότητας και απόλυσής τους.


Στα Χανιά μάλιστα ζητήθηκε από εκπαιδευτικό να κατονομάσει όσους απεργούν, ενώ στο Ηράκλειο κλήθηκε απεργός να καταθέσει γραπτή απολογία.

Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο τονίζουν:

«Απαντάμε με κινητοποιήσεις και απεργία στις απειλές για αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα στους καθηγητές που ήταν σήμερα απεργοί!

Άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο!

1. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρά σε νέο αυταρχικό κατήφορο. Διώκει καθηγητές που συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική απεργία εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλεί ότι θα τους θέσει σε αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα!

2. Σημειώνουμε ότι η απειλή για διαθεσιμότητα επικαλείται την επιστράτευση των καθηγητών. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευσή τους αφορούσε τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, σήμερα όμως δεν υπήρχε διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων!

3. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε έκτακτη συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ σήμερα 13 Ιούνη και ώρα 6.00.

Να απαντηθεί ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με άμεση απόφαση για 24ωρη απεργία!

Κανένας μόνος του -να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!
Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Κάτω η επιστράτευση!».