Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αποκαλυπτικός ο «Ριζοσπάστης» του Σαββάτου - Με χρήμα της ΕΕ προωθείται η θεωρία των άκρων


Ένα αποκαλυπτικό θέμα για το πώς προωθείται η «θεωρία των άκρων» με χρηματοδότη την Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του ο «Ριζοσπάστης» του Σαββάτου. Στο σχετικό ρεπορτάζ παρουσιάζεται και το σχετικό έγγραφο που διακινεί το υπουργείο Εσωτερικών σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ και άλλους φορείς.


Χρήμα με ουρά για την αντικομμουνιστική προπαγάνδα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ διαθέτει χρήμα με ουρά και η ελληνική κυβέρνηση το προωθεί στην αγορά, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δήμους, πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, πασχίζουν να ακρωτηριάσουν ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις, προς ισχυροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε με το λαό υποταγμένο τίποτε να μην απειλεί την κυριαρχία τους.

Υπάρχει προϊστορία
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο μακρύ ιστορικό που έχουν οι σχετικές προσπάθειες. Ενδεικτικά αναφέρεται στην προώθηση του διαβόητου αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης με τίτλο «Πολίτες για την Ευρώπη» που υιοθετούσε το πνεύμα του αντικομμουνιστικού μνημονίου, και το αίτημα ευρωβουλευτών της «σοσιαλιστικής» ευρωομάδας προς την Κομισιόν να «σκύψει» στα «εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», και συγκεκριμένα απ' το «ναζιστικό και το σταλινικό».

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα