Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Για φαντάσου...

Ευτυχώς όλα τα παρακάτω είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.

Για φαντάσου λοιπόν:

- Το ΚΚΕ να συζητάει αν θα δεχτεί να στηρίξει έναν υποψήφιο που αβαντάρει και κάνει εκπομπές φιλοτεχνώντας το «αμεσοδημοκρατικό» προφίλ του φασίστα Κασιδιάρη και του ναζιστικού σκουπιδοτενεκέ που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Για φαντάσου εργάτες, απολυμένοι, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, φίλοι του ΚΚΕ να μπαίνουν σε διαδικασία έστω προβληματισμού για το αν πρέπει να δεχτούν να στηρίξουν έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη με ακροδεξιές θέσεις, όπως τον Καρυπίδη, τον οποίο απέσυρε μετά την κατακραυγή ο ΣΥΡΙΖΑ;


- Το ΚΚΕ στις 4 Μάη σήκωσε ένα πανό στην Ακρόπολη που έλεγε «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε» Την επόμενη μέρα στη βουλή ψηφιζόταν το Μνημόνιο I. Ήταν μέρα πετυχημένης πανελλαδικής απεργίας. Την ίδια ώρα που τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονταν στις πύλες των εργοστασίων από τα χαράματα, που απολύονταν από τις δουλειές τους γιατί απεργούσαν, την ίδια μέρα κάποιοι ψήφιζαν το Μνημόνιο Ι.

Για φαντάσου τώρα στο όνομα της «αλλαγής» και της «συσπείρωσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων» το ΚΚΕ να πρόδιδε έτσι τη δράση και τις αρχές του και να έμπαινε στον κόπο, όχι να στηρίξει, αλλά να συζητήσει υποψηφιότητες στυλ Βουδούρη και άλλων που έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια;

- Το ΚΚΕ λέει ανοιχτά ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός. Άρα δεν πρέπει να πληρώσει δεκάρα για την αποπληρωμή του. Προτείνει την μονομερή διαγραφή του χρέους, που μπορεί να την κάνει μόνο η εργατική λαϊκή εξουσία.

Για φαντάσου το ΚΚΕ να συμμαχούσε με σχήματα, κόμματα κτλ. που τα στελέχη τους δηλώνουν ότι παράνομο είναι μόνο ένα 5% του χρέους, καλώντας -χωρίς να το λένε ανοιχτά- το λαό να δεχτεί τη σφαγή του στο όνομα του χρέους, όπως δηλώνει ο Σταθάκης, οικονομικός νους του ΣΥΡΙΖΑ no1;.

-Το ΚΚΕ λέει ότι ο στόχος για να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα είναι στόχος του κεφαλαίου. Στο βαθμό που θα επιτυγχάνονται πλεονάσματα θα χειροτερεύει και η θέση των εργαζομένων και της νεολαίας. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη, οι εθνικοί στόχοι, δηλαδή οι στόχοι του κεφαλαίου, για να πιαστούν σημαίνει να ζούμε εμείς σαν σκλάβοι.

Για φαντάσου το ΚΚΕ να συμμαχούσε με κόμματα που στελέχη του λένε ότι: «Ο βασικός στόχος λοιπόν είναι να υπάρχει δημοσιονομική σταθεροποίηση. Δηλαδή να μην έχουμε ελλείμματα, αντίθετα να έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό το στόχο τον αποδεχόμαστε» όπως δηλώνει ο Μηλιός, οικονομικός νους του ΣΥΡΙΖΑ νο 2;

Ξαναλέμε: Ευτυχώς για το εργατικό λαϊκό κίνημα όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται καθημερινά για τη στάση που κρατάει απέναντι σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε κόντρα στο ρεύμα, δικαιώθηκε και θα το ξανακάνει όποτε χρειαστεί. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι η πλουτοκρατία και η ΕΕ, ό,τι κι αν του τάξουν. Είναι εγγύηση γιατί μένει σταθερό και προσηλωμένο στην πάλη για το σοσιαλισμό, για την εργατική εξουσία, τη διακυβέρνηση μαζί με το λαό.

Πρωτοστατεί καθημερινά στην πάλη από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας για τη μόνη λύση υπέρ του λαού.

Γι' αυτό πρέπει και εσύ να το στηρίξεις, ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί του.

Σε όλες τις κάλπες, ΚΚΕ ισχυρό, για να μην παγιδευτεί ο λαός και η νεολαία (ξανά) στις φάκες που τους στήνουν.

από: 902.gr