Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο ιδιαίτερα αγαπητός και πολυτάλαντος καλλλιτέχνης Σάκης Μπουλάς.


Γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά.  

Το καλλιτεχνικό του έργο είναι πλούσιο. Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο Μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα «Σούσουρο», χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.


Μερικά χρόνια αργότερα, στα Εξάρχεια μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου αλλά και μια ευρύτερη παρέα καλλιτεχνών δημιουργούν το «Αχ Μαρία» ένα στέκι που έγραψε ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα.

Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές ξεκινώντας από την ΕΡΤ και το Graffity μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα». 'Αλλες γνωστές σειρές που πρωταγωνίστησε ή συμμετείχε είναι: «Κουφώματα», Δέκα λεπτά κήρυγμα, Τα Τετράγωνα των Αστέρων, Σαββατογεννημένες, Ας Πρόσεχες, Πενήντα-Πενήντα, 7 Θανάσιμες Πεθερές, Εντιμότατοι κερατάδες, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Φίλα το βάτραχο σου, Μπελάς ΤV, Εργαζόμενη Γυναίκα, Η Οικογένεια βλάπτει και Πενήντα-Πενήντα (3ος κύκλος).

Στον κινηματογράφο κάνει πρεμιέρα με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και τον Τζίμη Πανούση το 1981 στον «Δράκουλα των Εξαρχείων». Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους είναι: Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1981), Ντελίριο (1983), Η Πόλη ποτέ δεν κοιμάται (1984), Τηλεκανίβαλοι (1987), Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987), Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998), Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000), Λουκουμάδες με Μέλι (2004), Ηθικόν Ακμαιότατον (2005), Το φιλί της ζωής (2007), Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008), Πεθαίνω για σένα (2009), Μια φορά και ένα μωρό (2011).