Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η δυναμική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ του 27%

Αυτό ήταν το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το οποίο μεταφράζεται σε 1.655.022 ψήφους. Από τότε έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές τα στελέχη του να μιλάνε για "την πιο δυναμική αντιπολίτευση", να λένε ότι "τους τρέμει" η κυβέρνηση, ότι μπαίνουν μπροστά "στους λαϊκούς αγώνες που θα φέρουν την ανατροπή" κλπ. Δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε το περιεχόμενο που δίνουν στις παραπάνω έννοιες.


Προχθές, λοιπόν, χιλιάδες αγρότες βρέθηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν. Στο πλευρό τους ήταν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, όπου πρωτοστατούν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το προχτεσινό συλλαλητήριο των αγροτών θα έλεγε κανείς ότι ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για μια δυναμική αντιπολίτευση του 27%, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ! Κι' όμως, όσο και αν ψάξαμε, το μόνο που βρήκαμε ήταν οι...πέντε (5!) ΣΥΡΙΖΑίοι που φαίνονται στη φωτογραφία να κρατάνε ένα πανό (για να μην τους αδικούμε διακρίνεται και μία σημαία). Οι υπόλοιποι 1.655.017 τι έγιναν ρε παιδιά;

Ας τα σκεφτεί αυτά ο λαός και η νεολαία πηγαίνοντας προς τις κάλπες. Να, άλλη μία απόδειξη γιατί στις εκλογικές μάχες που έρχονται χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί όλες του τις δυνάμεις τις καταθέτει στην οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας.