Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

 ΣΥΡΙΖΑ: Πλυντήριο των πάντων

Με την υπόθεση Βουδούρη, αλλά και μετά την πρόταση και εν συνεχεία απόσυρση της στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ του Καρυπίδη, ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει τους πάντες και ψαρεύει σε θολά νερά.

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά και το γεγονός ότι ένας Αμερικανοθρεμμένος αναλυτής - δημοσιογράφος - συγγραφέας, ο Κωνσταντίνος Γρίβας, σε πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ένοπλες δυνάμεις», είχε το ρόλο του εισηγητή και -όπως ενημερώνει το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ «left.gr»- ανέλυσε την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για μια «γνωσιοκεντρική και ανθρωποκεντρική εθνική άμυνα». Μάλιστα, ο Κ. Γρίβας, είναι μέλος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή του την ιδιότητα έχει δώσει και συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο κόκκινο».


Ποιος είναι ο Κ. Γρίβας; Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Κ. Γρίβας είναι «απόφοιτος προγράμματος υποτροφιών Fullbright για την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ», το οποίο επιβλεπόταν απευθείας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα, διετέλεσε «διαλέκτης στο Σχολείο του ΝΑΤΟ στο Oberammergau της Γερμανίας για θέματα διεθνούς τρομοκρατίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2008 - 2009».

Επίσης ήταν «βασικός σχεδιαστής του προγράμματος επικοινωνίας για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία C & C για λογαριασμό του «Αθήνα 2004». Το πρόγραμμα αυτό εντασσόταν στην ευρύτερη γεωπολιτική στρατηγική αντιμετώπισης της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων από πλευράς της Ελλάδας». Μάλιστα, ήταν «αναλυτής για στρατιωτικά ζητήματα και θέματα διεθνών σχέσεων γεωπολιτικής στην εταιρεία επικοινωνίας C & C».

Ακόμα, έχει κάνει «επιστημονικές δημοσιεύσεις που προέκυψαν από τη συνοδεία του υπουργού
Εθνικής Άμυνας σε ταξίδια του στο εξωτερικό», που αφορά ταξίδια στο εξωτερικό του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, ήταν «ειδικός σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Χάσικου για θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής».

Τέλος, ο Κ. Γρίβας έχει δώσει συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων, στον «Ελεύθερο Κόσμο» και στο περιοδικό «Πάτρια» στον Δ. Ζαφειρόπουλο, πρώην υπαρχηγό της ΧΑ.

Αυτός είναι ένας εκ των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ένοπλες δυνάμεις και μέλος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτόν και τους υπόλοιπους που έχουν μαζέψει στο δρόμο προς την κουτάλα της κυβέρνησης. Πρέπει όμως να δώσουν εξηγήσεις στο λαό γι' αυτούς που μαζεύουν.

Ε.Χ.