Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις παγίδες της κάλπης

Της Κάλι Καρά

Γυναίκα της λαϊκής οικογένειας,

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθείς μπροστά στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές και την Τοπική Διοίκηση.

Θα σταθείς στην ουρά προς την κάλπη δίπλα στην άνεργη, στην άστεγη, στη κακοπληρωμένη, στην απλήρωτη, στην εργαζόμενη με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στη μικρομάνα που το παιδί της έμεινε έξω από τον παιδικό σταθμό, στη μάνα που στέλνει νηστικό το παιδί της στο σχολείο, που καταφεύγει στα συσσίτια της φιλανθρωπίας.

Στη γυναίκα που έβαλε λουκέτο στο μικρομάγαζο της, στη γυναίκα που χρωστάει στην εφορία ή στην τράπεζα γιατί δεν έχει να πληρώσει τα ατελείωτα χαράτσια και κινδυνεύει να χάσει και το κεραμίδι που με τόσο πόνο έβαλε πάνω από το κεφάλι της.


Στη γυναίκα της φτωχής αγροτιάς που ξεκληρίζεται από το χωράφι της, στη γυναίκα που έχει στη φαμίλια της και στην αποκλειστική ευθύνη της άτομα ανήμπορα από γηρατειά ή με ειδικές ανάγκες. Θα σταθείς δίπλα στη νέα γυναίκα που έχει στερηθεί την ελπίδα να κάνει δική της οικογένεια, να μεγαλώσει παιδιά, που νιώθει παρείσακτη και έχει βάλει πλώρη να μεταναστεύσει από την πατρίδα της.

Γυναίκα της λαϊκής οικογένειας,

Σκέψου πόσες φορές στάθηκες μπροστά στην κάλπη και γελάστηκες, η ζωή σου όχι μόνο δεν καλυτέρευσε αλλά έγινε χειρότερη.

Ενώ σου έταζαν ότι μέσα στην ΕΕ θα φας με "χρυσά κουτάλια", βρήκαν την ευκαιρία με την οικονομική κρίση που οι ίδιοι οι καπιταλιστές προκάλεσαν να σου αφαιρέσουν ότι είχες κατακτήσει με αγώνες και αίμα τον προηγούμενο αιώνα και κάτω από την πίεση των σοσιαλιστικών κατακτήσεων.

Γυναίκα της Λαϊκής Οικογένειας,

Σκέψου πριν φτάσεις στην κάλπη. Όλοι αυτοί που σε καλούν να τους ψηφίσεις και σε ζαλίζουν, με διλήμματα και με διαφορετικά μείγματα διαχείρισης, ότι θα σε σώσουν, έχουν κοινή περπατησιά μέσα στον ευρωμονόδρομο, μέσα στα τείχη της ΕΕ, δηλαδή μέσα στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων που η μόνη του επιδίωξη είναι πως θα αβγατίσουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι την εργατική σου δύναμη, που καμιά, μα καμιά σχέση δεν έχουν με τα δικά σου συμφέροντα, με τις δικές σου σύγχρονες ανάγκες, της φαμίλιας σου και αυτές των παιδιών σου. Προσπάθησαν και προσπαθούν να σε πείσουν ότι οι "Ευρωπαϊκές αξίες" θα σε προστατέψουν από κάθε αδικία, ότι θα βρεις την ισότητα όταν περισσότερες γυναίκες καταλάβουν θέσεις στα Κέντρα που παίρνονται οι Αποφάσεις.

Στον καπιταλισμό η ανισοτιμία σου είναι απαραίτητη για να μπουν όλοι και όλα στην υπηρεσία των καπιταλιστών, όχι μόνο για να αποτελείς διαχρονικά το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, αλλά να υποκαθιστάς την υποχρέωση του κράτους για κοινωνική πολιτική, που έχει να κάνει με τα παιδιά, τους ασθενείς, τους γέροντες. Η ισότητα γίνεται λάστιχο ανάλογα με τις κατά καιρούς ανάγκες αυτών που κατέχουν τον παραγόμενο πλούτο και την εξουσία.

Δεν είναι τυχαίο το εξισωτικό περιεχόμενο που δίνουν ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις στην έννοια της "ισότητας", στην "ίση μεταχείριση", στη βάση του οποίου έχουν καταργηθεί μια σειρά θετικές ρυθμίσεις για την εργασία και τη συνταξιοδότηση των γυναικών.

Γυναίκα της Λαϊκής Οικογένειας,

Σκέψου πριν φτάσεις στην κάλπη.

Η λογική του "μικρότερου κακού" γίνεται πάντα σκαλοπάτι για τα χειρότερα.

Μην ξεγελαστείς, άλλη μία φορά, ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει "των λαών". Η ΕΕ φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, από γεννησιμιού της είναι αντιδραστική, δε διορθώνεται, δε μερεμετίζεται.

Γυναίκα της Λαϊκής Οικογένειας,

Ο δικός σου μονόδρομος είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Ψηφοδέλτια με αγωνιστές για τους οποίους είναι αυτονόητη η αλληλεγγύη με κάθε θυσία, για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Αυτοί οι αγωνιστές είναι οι μόνοι που βρέθηκαν δίπλα σου, σε κάθε μικρή και μεγάλη σου κινητοποίηση για τα δικαιώματά σου, που έδωσαν και δίνουν μάχες για την ανακούφιση του λαϊκού νοικοκυριού σου. Βρέθηκαν στην απεργία από τα ξημερώματα έξω από την πύλη της δουλειάς σου, στην επανασύνδεση του ρεύματος όταν το έκοψαν στο σπιτικό σου, στο νοσοκομείο για το χαράτσι, για την επαναπρόσληψη σου όταν σε απέλυσαν, έξω από τον παιδικό σταθμό που δεν πήρε το παιδί σου και τόσα άλλα.

Ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα βγει ισχυρός ο λαός, δηλαδή εσύ και τα παιδιά σου. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει εγγύηση στην πάλη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Γυναίκα της Λαϊκής Οικογένειας,

Σκέψου ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια είναι το μόνο κόμμα που σου αποκάλυψε την αλήθεια για το χαρακτήρα της ΕΕ και σε προειδοποίησε για τις συνέπειες από την πορεία ενσωμάτωσης της χώρας μας σε αυτή τη συμμαχία των καπιταλιστικών κρατών, συνέπειες τις οποίες εσύ ένιωσες με ιδιαίτερη βαρβαρότητα στο πετσί σου.

Γυναίκα της Λαϊκής Οικογένειας,

Μην πιαστείς άλλη μία φορά στα καλοστημένα δόκανα που σου έχουν στήσει και σ' αυτές τις εκλογές. Φυλάξου από τα καλέσματα των πολυποίκιλων νέων σχηματισμών με παλιά και δοκιμασμένα υλικά που ψήφισαν κάθε αντιλαϊκό μέτρο που σε έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Φυλάξου από τα φασιστικά μορφώματα με όποια προβιά και αν εμφανιστούν ζητώντας την ψήφο σου.

Τιμώρησε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δρόμου που σε οδηγεί στην κόλαση της φτώχειας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας των συσσιτίων.

Η ψήφος σου στο ΚΚΕ αφορά και το σήμερα και το αύριο.

Η ψήφος σου στο ΚΚΕ θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισχυρής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης δηλαδή στη συγκέντρωση λαϊκών δυνάμεων ενάντια στα μονοπώλια, στις καπιταλιστικές ενώσεις που εξαθλιώνουν τους λαούς, αλλά και στο άνοιγμα του δρόμου για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.