Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση στήριξης της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στον αγώνα των αγροτών




Με ανακοίνωση της η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στηρίζει των αγώνα των αγροτών και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Νάξου να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική που τους ξεριζώνει από τα σπίτια και τα χωράφια τους. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:


Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει και εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματα τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών όλης της χώρας, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων έχοντας ως βασικά αιτήματα:

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
·         «Όχι» στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·         Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ
·         Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
·         Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κούρεμα» σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
·         Με ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΥΓΕΙΑ
·         Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
·         Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
·         Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
·         Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.
Στο πλαίσιο των αποφάσεων και νέων μέτρων της ΚΑΠ και της ΕΕ, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τα αγοράζουν πανάκριβα, αφού έμποροι και βιομήχανοι καταληστεύουν τον ιδρώτα των αγροτών και ταυτόχρονα οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής τους είναι πολύμηνες.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη. Τσακίζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια και τα εξοντωτικά πρόστιμα. Ιδιαίτερα οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ. Χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ. Οδηγούν την αγροτιά ουσιαστικά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας.
Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι  η γυναίκες και η νεολαία πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους". Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.