Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εδώ παπάς, εκεί παπάς...

Της Κάλι Καρά

«Εδώ παπάς, εκεί παπάς...». Σε αυτό το παιχνίδι έχουν επιδοθεί οι δημοσιογράφοι όλων των Αστικών Μέσων Επικοινωνίας με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 

Υποτίθεται ότι η συγκυβέρνηση πήρε το μήνυμα των εκλογών και προχωρά στην αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού που στενάζει από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές που έχουν την αφετηρία τους στην «Ευρώπη των λαών».


Οι άνεργοι, οι μισοάνεργοι, οι απλήρωτοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στα μικρομάγαζα που βρίσκονται με το λουκέτο στο χέρι, οι άστεγοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί ξεκληρισμένοι αγρότες, ακούν τα ονόματα που ενδέχεται να υπουργοποιηθούν και καταλαβαίνουν ότι το «δούλεμα» δεν έχει τέλος.

Η ψήφος που έριξαν στις πρόσφατες εκλογές βλέπουν να αλλάζει χρώμα, όλοι μιλάνε με όλους, οι γνωστοί παλιοί και «νέοι» σωτήρες κινούνται στο παλιό και δοκιμασμένο πλαίσιο του ίδιου δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, του γνωστού μονόδρομου του καπιταλισμού και της ΕΕ των μονοπωλίων.

Κεντροδεξιά, κεντροαριστερά με παλιά και δοκιμασμένα υλικά ανακατεύουν την τράπουλα, ψάχνοντας τον «παπά», παραμένοντας εντός των τειχών της ΕΕ και των μονοπωλίων, του συστήματος.

Μόνο η ενδυνάμωση του λαϊκού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας, με μαζική συμμετοχή ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στην οργανωμένη πάλη, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, να αποκρουστεί η αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για μια διακυβέρνηση με το λαό πραγματικό νοικοκύρη στην οικονομία και την εξουσία.