Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου για για τον κίνδυνο που διέτρεξαν επιβάτες και πληρώματα την περασμένη Πέμπτη με την εκτέλεση του δρομολογίου των πλοίων παρά τα έκτακτα δελτία



Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει το ΚΚΕ , καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές για τον κίνδυνο που διέτρεξαν επιβάτες και πληρώματα με την εκτέλεση του δρομολογίου των πλοίων παρά τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ που προειδοποιούσαν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και σφοδρή θαλασσοταραχή στο Αιγαίο στις 28 και 29 Μάη. 


Τα παραπάνω γεγονότα έγιναν στο όνομα της μεγάλης κερδοφορίας των εφοπλιστών .Το «απαγορευτικό» που ίσχυε όταν  έπνεαν άνεμοι από 8 μποφόρ και πάνω μέχρι το 2005, με απαίτηση των εφοπλιστών η κυβέρνηση το έχει μετατρέψει σε λάστιχο , ρίχνοντας την ευθύνη για τον απόπλου των πλοίων στην κρίση των πλοιάρχων , γνωρίζοντας ότι αυτοί δύσκολα θα φέρουν αντίρρηση στην εταιρία. 

Πιο συγκεκριμένα κινδύνευσαν επιβάτες και πληρώματα στα εξής πλοία:

·        «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ»,  Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στο πλοίο από την φουρτούνα μέχρι να δέσει στη Σύρο.
·        «SPEEDRUNNER ΙΙΙ» , Έπεσε πάνω στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Μήλου.
·        «AQUA JEWEL» , Δεν κατάφερε να «πιάσει» στο λιμάνι της Σερίφου καθώς από τον πλοίαρχο «κρίθηκε επισφαλής» η προσέγγισή του εκεί.
·        «AQUA SPIRIT», Έψαχνε να βρει ασφαλές αγκυροβόλιο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον πλοίαρχο. Τελικά, κατάφερε να αγκυροβολήσει στον όρμο Λουτρών της Κύθνου.