Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου για τα αιολικά πάρκα σε Πάρο - Νάξο


 
Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τις 25/6/2014 στη Σύρο έθεσαν προ ημερησίας διάταξης το σοβαρό ζήτημα του Σχεδίου Νόμου που συζητιέται προς ψήφιση στη Βουλή με τίτλο «Κύρωση αποφάσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων ν. 3908/2011 και άλλες διατάξεις».

Το εν λόγω σχέδιο νόμου αφορά, σ΄ό,τι έχει σχέση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου :


α) την εγκατάσταση στην Πάρο στη θέση «ΚΟΡΑΚΑΣ – ΡΑΧΕΣ» Αιολικού Πάρκου ισχύος 27,6 MW από την ιδιωτική εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

β) την εγκατάσταση στη Νάξο στη θέση «ΚΑΒΑΛΑΡΗ – ΣΤΡΩΤΗ – ΧΟΝΤΡΩΠΑ» Αιολικού Πάρκου ισχύος 36,18 MW από την ιδιωτική εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».


Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση ενάντια στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου και να αναπτύξει δράσεις ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μας που θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Στη συζήτηση που έγινε το Περιφερειακό Συμβούλιο έκφρασε την αντίθεσή του στο Σχέδιο Νόμου και στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητήσει τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν γι’ αυτό μαζί με τους Δήμους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ν. Αιγαίο καλούν σωματεία, μαζικούς φορείς, τους κατοίκους σε ετοιμότητα να αντιταχθούν σ’ αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια που οι μόνοι που θα έχουν οφέλη είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.