Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΚΝΕ: Ανακοίνωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Σε ανακοίνωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών η ΚΝΕ τονίζει:
«Ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις

Νέα, νέε,

Η ΚΝΕ σε καλεί να δυναμώσουμε τη δράση μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα "Ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις".

Η γενιά μας να μη συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Να οργανωθεί και να παλέψει, να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της.


Αυτό φοβάται η κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Αυτόν το φόβο καλά κάνουν και τον έχουν. Φοβούνται τη δύναμη που δίνει στον καταπιεσμένο λαό η οργάνωση, η συλλογικότητα, ο αγώνας με στόχο την ανατροπή τους.

Γι’ αυτό και προσπαθούν οι εκμεταλλευτές να οχυρωθούν, να διατηρήσουν την εξουσία τους με νύχια και με δόντια, με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να μοιράζονται τον πλούτο λίγοι και τη φτώχεια πολλοί. Σ’ αυτό το σύστημα τα ναρκωτικά και οι αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση δεν πέφτουν από τον ουρανό. Έχουν όλα ρίζα στην ίδια την καπιταλιστική εκμεταλλευτική κοινωνία.

Ο μύθος της "αθώας" κάνναβης...

66% χρηστών στην Ουγγαρία και 66.000 στην Ολλανδία ζητούν απεξάρτηση από την κάνναβη. Τα επείγοντα περιστατικά που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης αποτελούν διογκούμενο πρόβλημα.

Μη "φτιάχνεσαι" στα μέτρα τους!

Για τα συμφέροντά τους οι καπιταλιστές θέλουν ένα μέρος της νεολαίας μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, την αδράνεια, την υποταγή μέσω των ναρκωτικών.

"Μαλακά" και "σκληρά" ναρκωτικά;

Αυτός ο διαχωρισμός είναι επικίνδυνος και καθόλου προοδευτικός. Η επίδραση διαφορετικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά τα αίτια που οδηγούν στη συστηματική χρήση και στην εξάρτηση είναι κοινά για όλες τις ουσίες.

Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυτοί που πετούν στην ανεργία και στη φτώχεια τα χέρια και το μυαλό της νεολαίας, που βάζουν εμπόδια στη Μόρφωση, στην Υγεία, στην πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό λανσάρουν και διαφημίζουν τη ναρκωθολούρα.

Στη χρήση ναρκωτικών το σύστημα βρίσκει το "φάρμακο" για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών.

Δηλαδή, θολούρα στο μυαλό και τα κεφάλια κάτω.

Θέλουν να μάθουν στους νέους "να ζουν" με τα ναρκωτικά, με τη σαπίλα της ναρκωκουλτούρας, τις αντιλήψεις που τα θέλουν νόμιμα, με τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!

83 νέες ουσίες το 2013

Με πολύ μικρό κόστος "ρίχνονται" στις πιάτσες πολλά νέα ναρκωτικά, ακόμη και με υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακα κλπ, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ευρύτερη και ακόμη πιο επικίνδυνη αγορά θανάτου.

Και μεγάλη μπίζνα…

Ταυτόχρονα η παραγωγή, η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών αποτελεί μία μεγάλη κερδοφόρα δραστηριότητα στην οποία "παίζονται" πάνω από 500 δισ. δολάρια ετησίως.

Το ήξερες ότι...

Το 2001 τα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα εισβάλλουν στο Αφγανιστάν. Όλες οι φυτείες κάνναβης και οπίου γλιτώνουν από τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς. Ένα χρόνο πριν την ιμπεριαλιστική εισβολή το Αφγανιστάν παρήγαγε 180 τόνους οπίου.Το 2003 οι εκτάσεις καλλιέργειας οπιούχου παπαρούνας έφταναν τα 800.000 στρέμματα. Το 2013 η συνολική καλλιεργούμενη έκταση της οπιούχου παπαρούνας έφτασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ: 2.090.000 στρέμματα! 

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της επιδιώκει να σβήσει ακόμα και την όποια δυνατότητα είχε μέχρι σήμερα ο χρήστης να απεξαρτηθεί. Στραγγαλίζει οικονομικά όλο και περισσότερο τα αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικά "στεγνά προγράμματα" και τα Κέντρα Πρόληψης.
Εμπορεύονται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους, παραδίδοντας στους επιχειρηματίες και τις ΜΚΟ τις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.

Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

Κάθε νέος και νέα έχει συμφέρον να διαλέξει το δρόμο του αγώνα και της ελπίδας, όχι την ψευδαίσθηση.

Παλεύουμε για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.»