Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο Κεφαλογιάννης έβριζε, ο Σκουρλέτης σιωπούσε...

Σε παραλήρημα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο γραμματέας της ΝΔ και πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή του «ΣΚΑΪ».

Μιλώντας για τις ξένες επενδύσεις που φέρνει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, οδήγησε την κουβέντα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στο γεγονός ότι ρημάζει. Εκεί ξεκίνησε να μιλάει χυδαία για τα συνδικάτα και να συκοφαντεί το ΠΑΜΕ.


Και τι δεν είπε: Ότι οι συνδικαλιστές της Ζώνης «σκοτώνουν τις επενδύσεις» και «διώχνουν τα καράβια». Ότι για να βρει κανείς δουλειά στη Ζώνη, «πρέπει να περάσει πρώτα από τα γραφεία του ΠΑΜΕ», ότι εκεί «δουλεύουν 3 ώρες τη μέρα και το μεροκάματο είναι 220 ευρώ».

Προέτρεψε μάλιστα τους τηλεθεατές να πάνε «στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη της Κωνσταντινούπολης για να δείτε τι ζημία κάνει η ιδεοληψία που σκοτώνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Στο δια ταύτα, ισχυρίστηκε: «Να γιατί σήμερα η Χρυσή Αυγή έχει 8% - 10% - 15%. Διότι όλα αυτά τα θύματα της βίας και της σύγκρουσης εκεί κάτω στη Ζώνη (...) οδήγησε στο άλλο χειρότερο άκρο, τη Χρυσή Αυγή». Χιλιοειπωμένα είναι τα όσα είπε ο Κεφαλογιάννης. Τα ψέματα που ξεστόμισε, έχουν απαντηθεί από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Τα ίδια που είπε ο Κεφαλογιάννης, οι εργάτες της Ζώνης και ο λαϊκός κόσμος στο Πέραμα τα έχουν ακούσει να τα λένε οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τα τσιράκια τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική, οι μεγαλοεργολάβοι της Ζώνης, που θέλουν εργαζόμενους χωρίς μισθούς και δικαιώματα στα καρνάγια και βέβαια οι εφοπλιστές, των οποίων ο Κεφαλογιάννης διετέλεσε υπουργός.

Τα έχουν ακούσει όμως να τα λένε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζώνη, όταν προσπάθησαν να στήσουν τον λεγόμενο «αντισύνδεσμο», για να χτυπήσουν και να ακυρώσουν τα ταξικά συνδικάτα, να σύρουν τους εργαζόμενους σαν πρόβατα σε σφαγή στην αυλή των μεγαλοεργολάβων.

Ίσως αυτούς να είχε στο νου του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, που βρίσκονταν στο ίδιο πάνελ με τον Μ. Κεφαλογιάννη, άλλα όση ώρα ο πρώην υπουργός έβριζε και συκοφαντούσε τα συνδικάτα της Ζώνης, αυτός δεν έβγαλε κουβέντα...