Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κλιμάκωση της ταξικής πάλης για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της ζωής του

Η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού με «χρυσαυγίτικη» μεθοδολογία, μέσα από τα κρατικά και ιδιωτικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα «Το Βήμα», ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» κ.ά., με τη συμμετοχή αστών δημοσιολόγων, με κατασυκοφάντηση των αγώνων του εργατικού κινήματος και αντικομμουνισμό -αναθέτοντας την κατεξοχήν βρώμικη δουλειά της εργοδοτικής και παρακρατικής καταστολής στα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος, στη Χρυσή Αυγή στους τόπους δουλειάς- σηματοδοτεί νέο γύρο άγριων αντιλαϊκών μέτρων, με προτεραιότητα την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 


Νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία, την Πρόνοια, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αυξήσεις-φωτιά για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τα λαϊκά νοικοκυριά, φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων.

Τη σκυτάλη αυτής της άθλιας εκστρατείας ενοχοποίησης των εργατικών - λαϊκών αγώνων παρέλαβε ο Γιάννης Μαρίνος -γνωστό «μικρόφωνο» των εφοπλιστών και των βιομηχάνων και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ- που και στα βαθιά του γεράματα εκφράζει το ταξικό μίσος των αστών ενάντια στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα» (22/6/2014), με τίτλο «Ο θάνατός σου, η ζωή μου», δηλώνει αδίστακτος ψυχρός εκτελεστής στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Με το χυδαίο ύφος που χαρακτηρίζει τους εκμεταλλευτές -την αστική τάξη- και τα τσιράκια τους, αποκαλεί «παραδουλεύτρες» τις απολυμένες εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας γενικότερα την εργατική τάξη.

Εκφράζει το στρατηγικό στόχο των καπιταλιστών, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα να εργάζονται με τις ίδιες άθλιες συνθήκες, όπως αυτές που επιβάλλουν στις οικιακές βοηθούς που προσλαμβάνουν οι αστοί στα πλουσιόσπιτά τους, χωρίς σύμβαση εργασίας και ασφάλιση, μέσα από τα παράνομα δουλεμπορικά κυκλώματα, που μπορούν να τις πετούν ανά πάσα στιγμή στο δρόμο ως σύγχρονους δούλους.

Με απύθμενο θράσος επιτίθεται στο ΚΚΕ που πρωτοστατεί και στηρίζει τους εργατικούς αγώνες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι προκλητικοί ισχυρισμοί από το «μικρόφωνο» του κεφαλαίου, το φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ότι δήθεν στον ιδιωτικό τομέα «κάθε μέρα απολύονται χιλιάδες συνάνθρωποί μας και κανένας δεν αγωνίζεται για την επαναπρόσληψή τους» προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών.

Συνέχεια αυτής της χυδαίας εκστρατείας αποτελεί το παραλήρημα του πρώην γραμματέα και υπουργού Ναυτιλίας της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη -την ίδια μέρα σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»- σε βάρος των ταξικών συνδικάτων του ΠΑΜΕ για την κατάσταση στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στη Ζώνη Περάματος, ότι δήθεν οι συνδικαλιστές «διώχνουν επενδύσεις και καράβια», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. 

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, που συμμετείχε στη σχετική συζήτηση στο «ΣΚΑΪ», «εποίησε την νήσσαν», διευκολύνοντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ να διαστρεβλώνει και να συκοφαντεί τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στέλνοντας μήνυμα προς τους εφοπλιστές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα αστικής διαχείρισης, μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά τους.
Όλα τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η πολιτική της ΕΕ υπέρ των εφοπλιστών, υπέρ της κίνησης κεφαλαίων, πολιτική που στήριξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι άλλες κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ, επέφερε ισχυρό πλήγμα στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που ξεπερνούν το 80% του συνόλου στον κλάδο τα τελευταία 15 χρόνια. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ αποτελεί και το γεγονός ότι λίγο πριν την 1η Ιούλη 2013, την ημερομηνία ένταξης της Κροατίας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, είχε ολοκληρωθεί η απαίτηση των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, για την ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο των ναυπηγείων της χώρας, οδηγώντας έναν κατεξοχήν σημαντικό κλάδο αυτής της χώρας στην καταστροφή και χιλιάδες μεταλλεργάτες στην ανεργία. Οι μισθοί πείνας με τους οποίους δούλευαν οι Κροάτες μεταλλεργάτες δεν εμπόδισαν αυτήν την εξέλιξη...

Το ΚΚΕ, με όπλο την 96χρονη ιστορική δράση, την πείρα του και τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του, συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και στις σχολές για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Με πίστη ότι η ταξική πάλη για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, τα λαϊκά στρώματα, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την κατάκτηση και οικοδόμηση της Εργατικής Λαϊκής Εξουσίας, βασική προϋπόθεση για να γίνει ο εργαζόμενος λαός κυρίαρχος της ζωής του.

Τ. Γ.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη», Τετάρτη 25 Ιούνη 2014.