Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ: Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα



Σε ανακοινωσή της η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη  νέα αντιασφαλιστική θύελλα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τονίζει:

Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό!
Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους!
Αφορά τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους, χωρίς ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα. Εύκολη λεία στα χέρια του, φτηνό εκμεταλλεύσιμο υλικό. Χτυπάνε στην καρδιά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην προστασία - την ασφάλιση και την υγεία των εργαζομένων.

Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία - την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης – κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.
-      Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους.
-      Από τον Γενάρη έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις.
Θέλουν να μας σπρώξουν στην ιδιωτική ασφάλιση, να μην παρέχει το κράτος καμία εγγύηση και προστασία. Ήδη τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών καιροφυλακτούν. Ανοίγονται μπροστά τους νέοι δρόμοι κερδοφορίας στις πλάτες των εργαζόμενων.
Πλατιά δράση ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση
Εργαζόμενε-εργαζομένη, νέα-νέε,

Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα είναι ενιαία. Η ίδια πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζει τους μισθούς μας σήμερα, βάζει τις βάσεις για να τσακίσει και τις συντάξεις μας στο μέλλον. Το χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα σήμερα θα το βρούμε μπροστά μας αύριο. Παράλληλα η τωρινή αντιασφαλιστική επίθεση θα προκαλέσει νέες συνέπειες στο πλέγμα προστασίας, στους τόπους δουλειάς, στην πρωτοβάθμια υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.
Η κυβέρνηση δε σταματά να τσακίζει δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να χαρίζει νέα κέρδη στο κεφάλαιο. Ως καλοί υπηρέτες του κεφαλαίου και κατά προτροπή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απαλλάσσουν τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις συντάξεις στα όρια του ξεροκόμματου, δίνουν το «φιλέτο» της ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Επιδιώκουν να γίνει ατομική υπόθεση του καθένα η σύνταξη. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε part time, σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, όσοι βρίσκουμε δουλειά στη χάση και στη φέξη, δε θα έχουμε στον ήλιο μοίρα αν δεν βάλουμε ισχυρά εμπόδια στις ανατροπές που ετοιμάζουν.
Μόνο με αγώνα μπορούμε
να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται

Ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, που θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης, δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το σύστημα που αφαιρεί αυτές τις δυνατότητες, στο σύστημα που σαπίζει.
Απαιτείται σύγκρουση και πάλη, είναι θέμα συσχετισμού δύναμης η απόκρουση της αντιασφαλιστικής επέλασης, η επιβολή μέτρων που θα προκαλούν ανάσχεση στην επίθεση.
Η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία. Είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα.
Χρειάζεται αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς, συζήτηση στους εργατικούς χώρους για τους σχεδιασμούς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Αγώνας με προσανατολισμό απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, συνεχής με διάρκεια.
Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση
Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας!
Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση !