Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Θ. Παφίλης: Φορολογείτε 3 φορές πάνω τα πληρώματα και φοροαπαλλάσσετε τους εφοπλιστές! (VIDEO)

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια συνεπή πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Υπηρετείτε με συνέπεια τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών που ρουφούν το αίμα των λαών».
Αυτό τόνισε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο Θ. Παφίλης, ξεκινώντας την παρέμβασή του και με αφορμή τη συζήτηση που είχε προηγηθεί ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: Πώς είναι δυνατόν το 2013, με τέτοια εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με δεδομένο τον τεράστιο πλούτο, να ζητάτε από αυτούς που παράγουν τον πλούτο να ζήσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση; Ρωτάτε, είπε, πού θα βρούμε τα λεφτά. Πόσα δισεκατομμύρια είναι στις τράπεζες; Υπάρχει αμύθητος πλούτος τη στιγμή που άνθρωποι δεν μπορούν να ζεσταθούν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε στη συνέχεια: «Έχουμε πρόταση. Ανατροπή του συστήματος. Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν. Λαϊκή Εξουσία. Σχεδιασμός με γνώμονα τις ανάγκες του λαού».
«Δεν πεινάνε όλοι οι Έλληνες», είπε ο Θ. Παφίλης. «Όσα  χαλάνε σε μια νύχτα κάποιοι, είναι ίσα με όσα παίρνει ένας εργαζόμενος σε όλη του τη ζωή».
Σχετικά με το φορολογικό επισήμανε: «Φορολογείτε 3 φορές παραπάνω τα πληρώματα. Και προβλέπονται 57 φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές! Λέτε στο λαό "θα πεθάνετε για να ζήσει το κεφάλαιο"».
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ