Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Την Τετάρτη 16 Γενάρη η απεργία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι στη μάχη για την πανοικοδομική απεργία
Την Τετάρτη 16 του Γενάρη η απεργία ενάντια στην ανεργία και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
«Απαιτούμε, τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Απαιτούμε, τώρα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων. Παλεύουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων. Ηρθε η ώρα να ενώσουμε την αστείρευτη δύναμή μας, για το δικό μας καλό. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι με εμάς δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ».
Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καλώντας όλους τους οικοδόμους να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στην κλαδική απεργία την Τετάρτη 16 Γενάρη. Οι οικοδόμοι αντιδρούν στην αύξηση, κατά δύο χρόνια, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και στην τεράστια ανεργία που «χτυπάει» τον κλάδο.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας υπογραμμίζεται ανάμεσα στα άλλα: «Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μετατρέψουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη σε μηχανισμό που θα τραβάει ακόμα παρακάτω το ύψος του μεροκάματου, θα φέρει σε αντιπαράθεση νέους και παλιούς οικοδόμους. (...) Μας "εξασφάλισαν" ανεργία, κατάργηση της ΣΣΕ, χαράτσια, φόρους, φτώχεια και εξαθλίωση. Τώρα μας "προσφέρουν" δουλειά στη σκαλωσιά μέχρι τα 60 και τα 62 χρόνια πριν απολαύσουμε την "παχυλή" σύνταξη των 489 ευρώ, που δεδομένης της ανεργίας, του κουρέματος των αποθεματικών του ΙΚΑ, με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει προνοιακό βοήθημα. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για την οργάνωση του αγώνα. Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Είναι ευθύνη όλων η οργάνωση της πάλης του κλάδου ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς τους».
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις
Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι εξής συγκεντρώσεις:
-- Στην Αθήνα στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ.
-- Στη Θεσσαλονίκη, στο περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30 π.μ.
-- Στη Λάρισα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας οργάνωσε χτες πλατιά σύσκεψη.
-- Στα Γιάννενα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 π.μ.
-- Στην Πάτρα, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 10.30 π.μ.
-- Στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, στις 10 π.μ.
-- Στον Πύργο, στην πλατεία ΟΤΕ και πορεία στο ΙΚΑ, στις 10.30 π.μ. Επίσης, τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, στις 10 π.μ.
-- Στη Νάουσα, στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στον ΟΑΕΔ, στις 10 π.μ.
-- Στα Τρίκαλα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 π.μ.
-- Στην Αρτα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 π.μ.