Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση στήριξης της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στους ναυτεργάτες



e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

Οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων κατεβαίνουν στους καταπέλτες για να δώσουν τη μάχη της 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, την Τετάρτη 3 Απρίλη.
Απαιτούν  να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα του ΥΝΑ, υπογραφή και ανανέωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και των κλαδικών ΣΣΕ, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, να πληρωθούν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες των επιβατηγών πλοίων.

Όλα θυσία στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.
Το νομοσχέδιο, δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να διαμορφώνουν ακόμα πιο ανεξέλεγκτα τις συνθήκες απασχόλησης των πληρωμάτων και δρομολόγησης των πλοίων, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την απομόνωση ολόκληρων περιοχών.
Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ προωθεί την κατάργηση των ΣΣΕ, την άρση του Καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων. Καταργείται το 10μηνο και 7μηνο δρομολόγησης συμβατικών και ταχύπλοων πλοίων, αποσαρθρώνεται το ακτοπλοϊκό δίκτυο, ξεπουλάνε το σύνολο των  λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποιούν την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση. Δίνει νέο χτύπημα στα ναυπηγεία που ανήκουν στο λιμενικό δίκτυο απειλώντας με αλλαγή χρήσης τους χώρους τους, υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Η απεργία δεν αφορά μόνο τους εργάτες της θάλασσας, αφορά και τους εργάτες της στεριάς, τους νησιώτες, όλους όσους  χρειάζονται ασφαλές, σύγχρονο, φτηνό δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών.
Η απάντηση σε αυτές τις εξελίξεις
 «Κανένας εργάτης δεν πρέπει να δουλεύει χωρίς σύμβαση εθνική, κλαδική, να μην υποκύψουμε στην τρομοκρατία του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Η ελπίδα της εργατικής τάξης, των ναυτεργατών, όλων των εργαζομένων είναι στο δρόμο της ανυπακοής και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια. Με την πολύτιμη παρακαταθήκη και πείρα των αγώνων που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε ακόμα πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, της κοινωνικής συμμαχίας που έρχεται σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου, να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε».
Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και όλους τους φορείς του νησιού να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών.

Γραμματεία Νάξου