Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πέφτουν οι μάσκες της «αντικειμενικής δημοσιογράφου», κυρίας Δανάης Μαύρου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
    στο «δημοσίευμα» της κ. Μαύρου Δανάης στην ηλεκτρονική «εφημερίδα» της 
 naxosnews Δημοσίευση: 06.04.2013, 13:30 Τελευταία Ενημέρωση: 06.04.2013, 14:24
με τίτλο:
Δεν λειτούργησε η "άμεση δημοκρατία" στο νέο Δ.Σ. του Λυκείου Νάξου!
Πέφτουν οι μάσκες της «αντικειμενικής δημοσιογράφου», 
κυρίας Δανάης Μαύρου
 
Στο άρθρο της ηλεκτρονικής «εφημερίδας»  naxosnews για την ανάδειξη του προέδρου του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Γενικού Λυκείου Νάξου αποκαλύπτεται  για μια ακόμη φορά:
  • <!--[endif]-->η αντιδεοντολογική,  αντιδημοσιογραφική τακτική που ακολουθεί εδώ και πολύ καιρό η κ. Μαύρου Δανάη
  • <!--[endif]-->η εμπάθειά της προς το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ΠΑΜΕ και τα πρόσωπα που δουλεύουν και αγωνίζονται    μέσα  από αυτά
  • <!--[endif]-->ποια είναι στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη «δημοσιογράφος» και τι εξυπηρετεί με τον μανδύα του «αντικειμενικού δημοσιογράφου»
Τα σχόλια της εν λόγω «δημοσιογράφου»
περί «άμεσης δημοκρατίας»,  περί του τυπικού του καταστατικού του Συλλόγου και κατ’ επέκταση των μαζικών φορέων, τα σχόλια περί απόστασης  θεωρίας και πράξης θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν οφείλονταν στην άγνοιά της ή ακόμα και  στην χειρότερη περίπτωση από την άγνοια, στην ημιμάθειά της. Μόνη σας τα σκεφτήκατε όλα αυτά, κ. Μαύρου; Μας κάνει εντύπωση γιατί είναι  σχόλια που όλως τυχαίως(!) συμπίπτουν με απόψεις, θέσεις και πρακτικές πολιτικού φορέα που αυτοπροσδιορίζεται και αυτοαποκαλείται μάλιστα και «αριστερός». Και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και πανελλήνια και στη Νάξο (βλέπε δήμο, μαζικό κίνημα Νάξου, χειρισμοί σε πανναξιακά προβλήματα, πολιτικές πρακτικές και θέσεις και πολλά άλλα).
Μας συγχέει με άλλα πολιτικά πρόσωπα, κόμμματα, κινήσεις και «κινήματα» που  τακτικά προβάλλει με κάθε τρόπο και έχουν για σύνθημά τους το παραπλανητικό «άμεση δημοκρατία».  Την πληροφορούμε ότι αυτό είναι σύνθημα που έχει διατυπωθεί από το 2006 και πριν από διάφορους αστούς πολιτικούς και στοχαστές, συμβούλους πολιτικών κομμάτων και τα τελευταία χρόνια από κάθε λογής χώρους από συντηρητικούς, καμουφλαρισμένους φασίστες μέχρι αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», «αριστερούς». Στόχος τους ο εγκλωβισμός της λαϊκής διαμαρτυρίας στους σχεδιασμούς αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.
Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται το σύνθημα περί «άμεσης δημοκρατίας γιατί μπορεί να υιοθετείται από λαϊκές μάζες που αντιλαμβάνονται την έννοια της δημοκρατίας αταξικά γιατί δε έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τη ταξική τους θέση, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο αντιλαϊκός και  αντιδημοκρατικός χαρακτήρας του αστικού πολιτικού συστήματος πηγάζει από τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα και όχι από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θεσμοί λαϊκού ελέγχου του αστικού πολιτικού συστήματος.
Το ερώτημα για μας τους κομμουνιστές είναι « Δημοκρατία για ποια τάξη;»
Καιρός να καταλάβει, αν δεν το έχει καταλάβει, αυτό που σήμερα πια είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αστική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία για τα εργατικά λαϊκά στρώματα,  όποιο όνομα ή κοσμητικό επίθετο κι αν της δώσουν. Η δημοκρατία  τους είναι η στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου  κι αυτή δε διορθώνεται με αστικές και μικροαστικές αντιλήψεις που όχι μόνο δεν ανατρέπουν το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά το διαιωνίζουν.
Το ΚΚΕ  παλεύει για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την εργατική - λαϊκή εξουσία,  για τη Δημοκρατία της εργατικής τάξης και των σύμμαχών της λαϊκών στρωμάτων.
 Κοροϊδεύει και παραπληροφορεί συνειδητά τα λαϊκά στρώματα για τις θέσεις του ΚΚΕ η κ. Μαύρου Δανάη. Αν δεν γνώριζε όφειλε να ψάξει και να μάθει.
 
Όσον αφορά το τυπικό των καταστατικών των μαζικών φορέων, πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε για άρθρα ή θέσεις που προβλέπονται σε αυτά, έχει να κάνει με το τι είναι, τι στόχους έχουν και πώς οργανώνονται και  λειτουργούν οι μαζικοί φορείς και αυτά τα αποφασίζουν τα κυρίαρχα όργανά τους που είναι οι γενικές τους συνελεύσεις. Δεν είναι αχταρμάς όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όπως θέλει ή κόβει και ράβει στα μέτρα του κάθε φορά, όπως έρθει κι όπως κάτσει.  Αυτές είναι αντιλήψεις όσων θέλουν ένα  κίνημα χύμα για να μιλάνε εξ ονόματός του. Επειδή δε θέλουν οργανωμένη με διάρκεια διεκδίκηση, αλλά εκρηκτικά στιγμιότυπα, δεν θέλουν αγώνα ρήξης αλλά φαρσοκωμωδία και τυχοδιωκτισμούς.
 
Στη χώρα μας μπορεί να απέχει η θεωρία από την πράξη, όπως λέει η κ. Μαύρου. Αυτό όμως δεν ισχύει για μας τους κομμουνιστές, τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ. Αυτό έχει καταλάβει από την παρουσία μας στα δημοτικά συμβούλια και την εν γένει δράση μας;  Ας μην κρίνει, λοιπόν, εξ ιδίων τα αλλότρια και ας μην ισοπεδώνει τα πάντα.
Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ούτε είμαστε χαμαιλέοντες ούτε έχουμε δυο και τρία …….. .πρόσωπα και θέσεις , ανάλογα με την περίπτωση.
 Εμείς δεν συμφωνούμε με το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ούτε παραπληροφορούμε ούτε θέλουμε να ξεγελάσουμε τα εργατικά και λαϊκά στρώματα τσαλαπατώντας πάνω στα προβλήματά τους , γιατί:
  • <!--[endif]-->πιστεύουμε στα λαϊκά στρώματα
  • <!--[endif]-->πιστεύουμε ότι πρέπει αυτά να διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν κι αυτό θα γίνει στο σοσιαλισμό που εμείς πρεσβεύουμε και για τον οποίο παλεύουμε καθημερινά.
Ξέρετε, η συντρόφισσα Ευδοκία Ψαρρά, εκλέχτηκε  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βίβλου από το ΔΣ  για δύο χρόνια, ακριβώς με τις ίδιες διαδικασίες και ενώ είχε και όλες τις άλλες ιδιότητες που έχει και σήμερα, αλλά τότε η κ. Μαύρου Δανάη δεν ασχολήθηκε με το θέμα ούτε προβληματίστηκε καθόλου.
 Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;  Μα, η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού για τη διάσωση του καπιταλισμού απέναντι στην κλιμακούμενη δυσαρέσκεια και τους ταξικούς αγώνες του λαού. Προσδοκά κάτι από αυτή την αναμόρφωση η κ. Μαύρου Δανάη ή νομίζει ότι αυτό της δίνει το δικαίωμα να απαξιώνει και να προσπαθεί να λερώσει τους πάντες, πρόσωπα και φορείς;
 Ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι. Γνωρίζει ο κόσμος το ρόλο και τα κίνητρα καθενός και  είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι δεν θα αργήσει ο λαός να πει την τελευταία του λέξη.
«Άξιος ο μισθός»  της κ. Μαύρου. Θα τον ζήλευαν ακόμα και τα ξεπουλημένα φερέφωνα και παπαγαλάκια του συστήματος και των μεγαλοκαναλαρχών.
 
Όσο για μας καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
 «Εμείς δε δουλώνουμε, δεν υπογράφουμε!», όπως λέει
 και το γραμμένο με αίμα σύνθημα των σ/φων γυναικών πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Αβέρωφ.
Νάξος, 6-4-2013