Τρίτη 16 Απριλίου 2013

 Διεθνής αναγνώριση της συνεισφοράς του ΚΚΕ - Νέα μηνύματα για το 19ο Συνέδριο (VIDEO)

Από τα βουνά της Κολομβίας, όπου οι αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός FARC – EP δίνουν τη μάχη εναντίον της αντιδραστικής κυβέρνησης της χώρας που έχει πιστό της σύμμαχο τις ΗΠΑ, για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, εστάλη στο ΚΚΕ βίντεο με μήνυμα των FARC για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στο οπτικοποιημένο μήνυμα που απέστειλε το FARC - ΕΡ, σημειώνεται: «Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας- Λαϊκός Στρατός FARC - EP, χαιρετίζουν θερμά το ΚΚΕ, που διεξάγει σε μια περίοδο συστημικής κρίσης του κεφαλαίου την πιο σημαντική πάλη σε ευρωπαϊκό έδαφος για το Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό. Για να ενώσει ένα λαό που στη λαμπρή ιστορική του πορεία δεν έπαψε να παλεύει για ένα νέο σύστημα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς».

Χαιρετιστήρια μηνύματα συνεχίζουν να φτάνουν από κομμουνιστικά κόμματα από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία είναι:

- Το Κομμουνιστικό κόμμα Αζερμπαϊτζάν τονίζει: «Οι κομμουνιστές του Αζερμπαϊτζάν σας στηρίζουν στην πάλη σας ενάντια στην αυθαιρεσία της αστικής τάξης. Εκτιμούμε τη μαχητικότητά σας και είμαστε περήφανοι για εσάς. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πάντα ήταν και είναι υπόδειγμα πάλης και υπηρέτησης της χώρας του».

- Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ αναφέρει: «Τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση για το μαχητικό αγώνα του ΚΚΕ και τον ηγετικό του ρόλο στην αντεπίθεση της ελληνικής εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων, τη σταθερή στάση του ενάντια στη νεο-φιλελεύθερη λιτότητα και τα μονοπώλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι μια κρίση του καπιταλισμού, ως κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Συνεπώς κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς ένα σαφές πρόγραμμα που να ξεπερνάει το πλαίσιο του καπιταλισμού, χωρίς ένα σαφές πρόγραμμα για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Το ΚΚΙ θεωρεί το ΚΚΕ στενό σύμμαχό του στην πάλη ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, ενάντια στη στρατηγική στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δεξιές κυβερνήσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ και για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και τις γειτονικές του χώρες. Μια τέτοια ειρήνη θα βασίζεται στην ίδρυση ενός ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ, στα σύνορα της Πράσινης Γραμμής της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ (...) Το ΚΚΙ εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση για τη συνεπή αντίθεση του ΚΚΕ με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τα σχέδια του για τη Μέση Ανατολή. Εκτιμάμε ιδιαίτερα την αξία της στάσης του ΚΚΕ ενάντια στην τριμερή συμμαχία του ιμπεριαλισμού, του σιωνισμού και της αραβικής αντίδρασης. Η επιθετική εμπλοκή του ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του βάζει στο στόχαστρο τα βασικά συμφέροντα των λαών της περιοχής και αυξάνει τον κίνδυνο του πολέμου ιδιαιτέρα σε βάρος των λαών της Συρίας και του Ιράν».

- Το Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά σημειώνει: «Το ΚΚΕ δείχνει στην πράξη πώς πρέπει να εκπληρώνει τον πρωτοπόρο ρόλο του ένα κομμουνιστικό κόμμα. Το κόμμα σας αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τις κομμουνιστικές δυνάμεις και τα επαναστατικά κινήματα σε όλο τον κόσμο (...) Το 37ο Συνέδριο του ΚΚ Καναδά, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6-7/4), κατέληξε, για να δυναμώσει η αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση, πως αυτό που απαιτείται είναι να ηττηθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι πολιτικές της ταξικής συνεργασίας που προωθεί η δεξιά και η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του εργατικού κινήματος».

- Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Εργατών Κροατίας αναφέρει: «Ο ρόλος του κόμματός σας στη μελλοντική εξέλιξη του σοσιαλισμού ως ιδέας και πρακτικής έχει εξαιρετική σημασία για την εποχή και την περιοχή μας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά μαζί με σας και με άλλα αδερφά κόμματα για τον κοινό μας στόχο, το σοσιαλισμό, που μπορεί να διασφαλίσει την απελευθέρωση του ανθρώπου».

- Το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιθουανίας αναφέρει αφού εύχεται κάθε επιτυχία: «Εμείς οι κομμουνιστές της Λιθουανίας δεν έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να δρούμε ανοιχτά για το καλό της χώρας μας. Τον Αύγουστο του 1991 το ΚΚ Λιθουανίας απαγορεύτηκε, χωρίς να γίνει δίκη, στη βάση συκοφαντικών κατηγοριών. Αλλά οι κομμουνιστές της Λιθουανίας ήταν και θα παραμείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις τους και μαζί με το λαό της Λετονίας δρουν ενεργά ενάντια στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση του φιλελεύθερου φασισμού, ενάντια στη μετατροπή της Λιθουανίας σε μια καθυστερημένη επαρχία, την οποία διευθύνει το διεθνές κεφάλαιο. Για μας το ΚΚ Ελλάδας αποτελεί παράδειγμα πάλης και υπηρέτησης της χώρας του».

- Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης αναφέρει: «Το κόμμα σας παίζει εξέχοντα σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση των επαναστατικών δυνάμεων ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις για να σταματήσει την εκμετάλλευση και καταπίεση και για την οικοδόμηση μιας δίκαιης σοσιαλιστικής κοινωνίας, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, και είμαστε σίγουροι ότι το Συνέδριό σας θα υιοθετήσει εκείνο το πολιτικό και κοινωνικό πρόγραμμα που είναι ικανό να οδηγήσει το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα για να επιτύχει τους στόχους του, να απαλλαγεί από τον έλεγχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα πλούτη του ελληνικού λαού (...) Το Συνέδριό σας θα επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη του κόμματός σας με το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής, ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και την επίτευξη του δικαιώματος των προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους, με εγκατάλειψη της πολιτικής των εποικισμών».

- Το Παραγουάνικο ΚΚ σημειώνει: «Το ΚΚΕ σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο (με πολέμους, ένταση της εκμετάλλευσης και της μιζέριας στους λαούς) έχει να επιδείξει μια μεγάλη αγωνιστικότητα και υψηλό ηθικό. Είναι πηγή έμπνευσης και ανάτασης σε διεθνές επίπεδο οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις του ελληνικού λαού, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων και μεγάλου κεφαλαίου, του συστήματος που καταστρέφει τη ζωή στην Ευρώπη που κυριαρχείται από τους μονοπωλιακούς ομίλους, για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν νέα πλούτη. Γνωρίζουμε επίσης την ηρωική διαδρομή του Κόμματος και του λαού σας στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή του φασισμού στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ακούραστη πολιτικοϊδεολογική πάλη σας και στην περίοδο της καπιταλιστικής ανόδου και στην περίοδο του λεγόμενου "τέλους της Ιστορίας", που πρόκυψε μετά την πτώση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, όπου μαζί με άλλα κόμματα από όλο τον κόσμο ξαναξεκινούσαμε βασισμένοι στο δίκιο των αρχών μας και της επαναστατικής υπόθεσης για την οποία παλεύουμε. Δεν ξεχνάμε τον πολύ θετικό δημιουργικό ρόλο των Ελλήνων κομμουνιστών στην προσπάθεια να επιτευχθεί η αναγκαία ενότητα της παγκόσμιας κομμουνιστικής οικογένειας για να μπορέσουν οι λαοί να προχωρήσουν το δρόμο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού».