Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789


1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία, στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στις 11 π.μ.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης και των μεγαλέμπορων, να μεταφέρουν την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημά της.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι Απεργία! Και σαν απεργία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους.
Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα – σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων και χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886 …μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατική τάξη με τους συμμάχους της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι μέρα τιμής στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας.

Η αναγνώρισή της επιβλήθηκε από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα για την κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και δεν μπορεί τίποτα και κανείς να τη σβήσει.    

Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης των εργαζομένων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι καθημερινές εξελίξεις, τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσης του λαού μας, διαψεύδουν συνεχώς τους εκπροσώπους και τους απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.
Το ΠΑΜΕ καλεί:

τους εργαζόμενους, τα σωματεία και όλους τους φορείς, με αποφάσεις να υπερασπιστούν τον χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία, στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στις 11 π.μ.

Η 1η Μάη δεν είναι αργία.. είναι ΑΠΕΡΓΙΑ
16-4-2013

Γραμματεία Νάξου