Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Συγχαρητήρια μηνύματα κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από όλο τον κόσμο

Συγχαρητήρια μηνύματα προς τον νέο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την απερχόμενη ΓΓ και το ΚΚΕ, για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου συνεδρίου καταφθάνουν στην ΚΕ του Kόμματος από κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο.

Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών της Ισπανίας
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας (ΚΚΛΙ) χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου.
Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον σύντροφο Κουτσούμπα τα συγχαρητήρια και τους χαιρετισμούς του συντρόφου Carmelo Suárez, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΛΙ, και όλων των μελών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αναπτύξει σημαντικό έργο στη νέα του χρέωση.

Επιπλέον, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε το ρόλο που έπαιξε η συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα όλα αυτά τα χρόνια και σας παρακαλούμε να της μεταφέρετε θερμούς χαιρετισμούς εκ μέρους όλων των αγωνιστών του ΚΚΛΙ.
Όπως πάντα είμαστε στη διάθεσή σας για να συνεχίζουμε την κοινή δραστηριότητα που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Ástor García
Υπεύθυνος του Διεθνούς Τμήματος της ΕΕ του ΚΚΛΙ»

Παλαιστινιακό ΚΚ
«Σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα, εκλεγμένε Γενικέ Γραμματέα του ΚΚΕ,
Σύντροφοι εκλεγμένα μέλη της ΚΕ,
Αγαπητοί σύντροφοι,
Εκ μέρους της ΚΕ του Παλαιστινιακού ΚΚ εκφράζουμε την χαρά μας και σας απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά για την εκλογή σας ως ΓΓ του Κόμματος και στην ΚΕ του Κόμματος, με την ευκαιρία της εμπιστοσύνης που έλαβε εκ μέρους του συνεδρίου.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε την πορεία αντιμετώπισης του αναθεωρητισμού και της καταπάτησης των αρχών του μαρξισμού-λενινισμού, της οποίας επικεφαλής ήταν το ένδοξο κόμμα σας κόντρα στους ταξικούς μας εχθρούς. Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι το μεγάλο κόμμα σας υπό τη νέα του ηγεσία θα οδηγήσει την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό από τη μία νίκη σε μεγαλύτερες νίκες.
Απευθύνουμε επίσης τις βαθιές μας ευχαριστίες στην συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα για τον σημαντικό ρόλο της στη διατήρηση της φλόγας της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, την καθοδήγηση του κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση της ιδεολογίας και της θεωρίας των κομμουνιστικών μας κομμάτων.
Δόκτωρ Μαχμούντ Σαάντε, ΓΓ του Παλαιστινιακού ΚΚ.
Παλαιστίνη, 16/4/2013»

Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα
«Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,
Με μεγάλη χαρά έλαβα τα νέα της επιτυχίας του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως ΓΓ της ΚΕ αυτού του πρωτοπόρου ένδοξου κόμματος.
Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες κομμουνιστές και σε εσάς προσωπικά παραπέρα επιτυχία στον γενναίο αγώνα σας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων της Ελλάδας, καθώς και για τη νίκη της υπόθεσης του σοσιαλισμού.
Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζω την πεποίθησή μου για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, υπό τη σημαία του μαρξισμού-λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αμάρ Μπαγκντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Δαμασκός 16/04/2013».

Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού-Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής
«Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
Αγαπητοί σύντροφοι,
Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ και χαιρετίζουμε τα αποτελέσματά του, το νέο Πρόγραμμα που προσανατολίζει τα καθήκοντα και την πορεία για τη σύγκρουση της εργατικής τάξης της Ελλάδας ενάντια στο κεφάλαιο, την τροποποίηση του Καταστατικού για τη βελτίωση της οργανωτικής λειτουργίας, καθώς και την έγκριση της Πολιτικής Εισήγησης και της Πολιτικής Απόφασης.
Χαιρετίζουμε την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και του συντρόφου Δημήτρη Κουτσούμπα ως Γενικού Γραμματέα. Αναγνωρίζουμε την εξαιρετική προσφορά της συντρόφισσας Αλέκας Παπαρήγα ως Γενικής Γραμματέως για σχεδόν δύο δεκαετίες, σε δύσκολους καιρούς σύγχυσης και αντεπανάστασης. Η δουλειά της συντρόφισσας Αλέκας Παπαρήγα είναι σπουδαία και μεγάλης σημασίας για το ΚΚΕ και για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
Ξέρουμε ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή και οι κατευθύνσεις και αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ θα οδηγήσουν την ταξική πάλη στην Ελλάδα σε υψηλότερο επίπεδο και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!
Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Πρώτος Γραμματέας
Ντιέγκο Τόρρες, Δεύτερος Γραμματέας».

Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας
«Προς την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
Αγαπητοί σύντροφοι,
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας θέλουμε να μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας στον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα σας Δημήτρη Κουτσούμπα και τις καλύτερες ευχές για επιτυχία στα νέα και σημαντικά του καθήκοντα για την ενίσχυση του Κόμματος και την ανάπτυξη της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης.
Επίσης μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλα τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σας και τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντα τους για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας και την κατάκτηση  της λαϊκής εξουσίας.
Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε το θαυμασμό και την εκτίμησή μας για τη σημαντική και συνεχιζόμενη συμβολή της απερχομένης Γενικής Γραμματέως, συντρόφισσας Αλέκας Παπαρήγα, στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα της Ελλάδας.
Για το σοσιαλισμό,
Bob Briton
Γραμματέας του Διεθνούς Τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας».

Κομμουνιστικό Κόμμα Σρι Λάνκα
«Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σρι Λάνκα θα ήθελα να σας απευθύνω τους θερμούς και ειλικρινείς μας χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μας για την εκλογή σας στην αξιοσέβαστη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να σας εκφράσω τη βαθιά μας εκτίμηση και το θαυμασμό μας για το ρόλο που παίζει το κόμμα σας στην υπόθεση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.
Ο συνεχής αγώνας σας για την υπόθεση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα παρά τις φοβερές προκλήσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, έχει κερδίσει την αγάπη μας και το θαυμασμό μας.
Ευχόμαστε το Κόμμα σας να έχει όλο και περισσότερες νίκες με την καθοδήγηση της αξιότιμης ηγεσίας σας.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Dew Gunasekara
Γενικός Γραμματέας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σρι Λάνκα».

Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα 
«Αξιότιμε αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ του αδελφικού μας ΚΚΕ,
Σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό χαιρετισμό,
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Ιορδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος με χαρά σας εκφράζω τα θερμότερα συγχαρητήρια για την εκλογή σας σε αυτή τη σημαντική υψηλή θέση στο αδελφό κόμμα σας, συνοδευόμενα με τις καλύτερες ευχές για επιτυχία στη δράση σας προς όφελος της σταθεροποίησης των θέσεων και της επιρροής του Κόμματός σας στις γραμμές των εργαζομένων της Ελλάδας και του παγκοσμίου κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.
Είμαστε σίγουροι ότι θα είστε αντάξιος της εμπιστοσύνης που σας έδωσε το 19ο Συνέδριο των Ελλήνων κομμουνιστών και θα είστε ένας άξιος διάδοχος της συντρόφισσας Αλέκας Παπαρήγα που ηγήθηκε του κόμματος για αρκετά χρόνια αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις και  τον χρόνο της, προς όφελος της εργατικής τάξης της Ελλάδας και του πρωτοπόρου κόμματός της το ΚΚΕ.
Για άλλη μια φορά, συγχαίρω εσάς για την εκλογή σας ως Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, αλλά και τους συντρόφους της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου, ευχόμενος καλή υγεία, ευεξία, πρόοδο και συνεχή επιτυχία στην υπεύθυνη και σημαντική σας θέση.
Εκ μέρους της ΚΕ του Ιορδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος
Ο ΓΓ Δόκτωρ, Μουνίρ Χαμάρνε
Αμμάν, 17/04/2013».

ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
«Προς το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα
Η ΚΕ του ΚΚ Αζερμπαϊτζάν συγχαίρει εγκάρδια όλους τους κομμουνιστές με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ και προσωπικά εσάς, σύντροφε Κουτσούμπα, με την εκλογή σας ως Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ και ελπίζει ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κομμάτων μας θα αναπτύσσονται με επιτυχία βασιζόμενες στις αρχές της διεθνούς αλληλεγγύης, της αδελφότητας και της αμοιβαίας κατανόησης.
Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΣΕ, 1ος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
Τ. Νουρουλλάεφ».

Κόμμα Βουλγάρων κομμουνιστών
«Προς το σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα,
Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ
Αξιότιμε σύντροφε Κουτσούμπα,
Η ΚΕ του Κόμματος Βουλγάρων κομμουνιστών (ΚΒΚ) σας συγχαίρει εγκάρδια για την εκλογή σας στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας!
Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας δεν έδωσε τόσα θύματα για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων της ελληνικής εργατικής τάξης και των εθνικών συμφερόντων της χώρας σας.
Το Κόμμα των Βουλγάρων κομμουνιστών εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι υπό την καθοδήγησή σας το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία της πάλης, που άρχισε από τη δεκαετία του ’90 ενάντια στο ρεβιζιονισμό και τον οπορτουνισμό. Αυτή η πορεία οδήγησε στην αναστήλωση του καπιταλισμού στις πρώην ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές χώρες.
Ελπίζουμε η υπάρχουσα αδελφική συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας να συνεχιστεί και στο μέλλον!
15.04.2013, Σόφια, Βουλγαρία
Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς,
Η ΚΕ του ΚΒΚ».

Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό κόμμα
«Προς το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα
Αθήνα
Αγαπητέ σύντροφε Κουτσούμπα!
Αγαπητέ Δημήτρη!
Εκ μέρους της ΚΕ του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού κόμματος και από μένα προσωπικά δέξου τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας με την εκλογή σου ως Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από τους Έλληνες κομμουνιστές. Σου εύχομαι στη δουλειά σου μεγάλες επιτυχίες και υγεία.
Το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ δίνει δύναμη και στήριξη και σε μας στην περαιτέρω πάλη μας. Σε βεβαιώνουμε, ως παλιό μας σύντροφο και φίλο, ότι το ΟυΚΕΚ και στο μέλλον θα στηρίζει με κάθε τρόπο την κοινή μας πάλη. Και στο μέλλον θα δουλεύουμε έτσι, ώστε η συνεργασία μας να συγκεκριμενοποιείται και να γίνεται όλο και πιο ουσιαστική και να συμβάλει ουσιαστικά στην αντικαπιταλιστική πάλη των εργαζομένων της Ελλάδας και της Ουγγαρίας.
Ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ. Μεγάλη επιτυχία και χαρά στην υπεύθυνη δουλειά σου!
Βουδαπέστη,
15 Απρίλη 2013,
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Γκιούλα Τιούρμερ
Πρόεδρος του Ουγγρικού ΚΕΚ».

Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Ελβετίας
«Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα,
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Ελβετίας εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για τη νέα θέση σας ως Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Είναι μια σημαντική θέση από την οποία ελπίζουμε ότι  θα συμβάλλετε στην ενίσχυση των ταξικών θέσεων στην πάλη των Ελλήνων εργατών και των φοιτητών ενάντια στη λιτότητα και για το σοσιαλισμό και στη διεύρυνση των επαφών και της ανταλλαγής απόψεων  ανάμεσα στους κομμουνιστές του κόσμου.
Συντροφικά.
Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Ελβετίας
Massimiliano Ay, πολιτικός γραμματέας».

Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας
«Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα,
Θέλω να μεταφέρω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς και να ευχαριστήσω θερμά την Αλέκα Παπαρήγα για τη δουλειά της και την αφοσίωση της την οποία σαφώς γνωρίζετε καλύτερα από μένα. 
Συντροφικά,
Vladimir Sedlacek».

Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας
«Προς την ΚΕ του ΚΚΕ
Αγαπητοί σύντροφοι,
Σας συγχαίρουμε με την επιτυχή διεξαγωγή του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Ευχόμαστε σε όλους σας να υλοποιήσετε με επιτυχία τις αποφάσεις του Συνεδρίου για το καλό του ελληνικού λαού.
Χαιρετίζουμε και τον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα και τη νέα ΚΕ του ΚΚΕ.
Εκφράζουμε την ισχυρή πεποίθησή μας ότι και στο εξής οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων μας θα αναπτύσσονται στη βάση του προλεταριακού διεθνισμού για τη συνένωση των δυνάμεών μας για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΒ
Αλεξάντρ Παούνοφ».

Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
«Αξιότιμε σύντροφε Δημήτρη,
Εκ μέρους της ΚΕ του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.
Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη βαθιά μας πολιτική εκτίμηση για τη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα που για πολλά χρόνια καθοδήγησε με επιτυχία το επαναστατικό κόμμα των κομμουνιστριών και των κομμουνιστών της Ελλάδας σε όχι πάντα εύκολους καιρούς.
Είμαστε σίγουροι ότι το  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπό την καθοδήγησή σου, σύντροφε Δημήτρη, θα βρει λύσεις για τον ελληνικό λαό. Αυτές οι λύσεις δεν μπορούν να βρεθούν μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Το ΚΚΕ  το γνωρίζει αυτό γιατί χρησιμοποιεί την κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού για να δώσει απάντηση στα σημερινά ζητήματα. 
Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς,
Patrik Köbele,
Günter Pohl».

«Κομμουνιστές» (Γαλλία)
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Το κόμμα μας, οι "Κομμουνιστές" παρακολούθησε με προσοχή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου σας και χαιρετίζει τον αγωνιστικό προσανατολισμό που του δώσατε. Η θέση μας είναι να δρούμε σε ταξικό έδαφος ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό του οποίου η επιθετικότητα δυναμώνει με την κρίση. Αποστέλλουμε στο σ. Δημήτρη Κουτσούμπα τα συγχαρητήριά μας για την εκλογή του ως επικεφαλής του ΚΚ σας. Η μεγάλη εμπειρία του είναι ένα σημαντικό ατού για τους σύνθετους πολιτικούς αγώνες που διεξάγετε. Επιθυμώντας μία ενίσχυση των πολιτικών μας σχέσεων, δεχτείτε αγαπητοί σύντροφοι τον συντροφικό μας, αγωνιστικό χαιρετισμό της οργάνωσής μας.
Antonio Sanchez
ΓΓ των  "Communistes"».