Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου η Χρυσή Αυγή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη και τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών στην Κρήτη
Η Χρυσή Αυγή είναι μηχανισμός στήριξης του συστήματος και της μεγαλοεργοδοσίας. Στήνουν δουλεμπορικά γραφεία, υπερασπίζονται τα μεροκάματα πείνας, έχουν ρόλο στην απεργοσπασία και το χτύπημα των εργατικών λαϊκών αγώνων

Eurokinissi
Ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του φασιστικού - ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, στην Κρήτη, εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Η πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του φασιστικού - ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, με τη συνοδεία μερικών δεκάδων εξοπλισμένων μελών - μπράβων της και οι δηλώσεις τους, αναδείχνουν τον αντιδραστικό ρόλο που έχει αναλάβει από το σύστημα. Αποτελεί το σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου, που με ωμό αντικομμουνισμό, λαϊκισμό, χυδαιότητα και βία, έχει στόχο να χτυπήσει τους Κομμουνιστές και το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες της Κρήτης, να μην παρασυρθούν από το δήθεν "αντισυστημικό" ρατσιστικό τους προσωπείο, της δήθεν αποστροφής από τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που και οι ίδιοι στηρίζουν.

Πίσω από τις υποκριτικές πράξεις φιλανθρωπίας τους, που οι ίδιοι προβάλλουν, κρύβεται η στήριξη στη μεγαλοεργοδοσία, με τα δουλεμπορικά γραφεία των μεροκάματων πείνας, της ανασφάλιστης εργασίας, ο απεργοσπαστικός τους ρόλος και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τα αντιλαϊκά μέτρα - όπως πρόσφατα βιώσαμε και στο νησί μας.
Η δημόσια επίδειξη των συμβόλων της χούντας, από τον βουλευτή και ιδεολογικό τους υπεύθυνο, καθόλου δεν μας εκπλήσσει. Είναι ιδεολογικοί απόγονοι και νοσταλγοί της αμερικανοΝΑΤΟικής χούντας των συνταγματαρχών, που φυλάκισε, βασάνισε και εξόντωσε χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή από το προκάτοχό της αστικό πολιτικό σύστημα και έβαλε στο γύψο εργασιακά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Την ίδια στιγμή, εξασφάλισε πακτωλό χρηματοδοτήσεων, προνομίων και σκανδαλωδών παραχωρήσεων της δημόσιας γης και περιουσίας σε μεγαλοξενοδόχους (μερίδα των οποίων σήμερα στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή), σε μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.
Εντεχνα δεν αναφέρθηκαν δημόσια στη στήριξή τους στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου, του φασίστα Μεταξά, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος του οποίου στελέχωσαν τα τάγματα ασφαλείας και ήταν συνεργάτες των ναζί στην κατοχή, πνίγοντας το λαό της Κρήτης και όλης της Ελλάδας στο αίμα. Σε αυτούς κάνουν σήμερα μνημόσυνα σε όλη την Ελλάδα, χαιρετώντας ναζιστικά.
Ο κρητικός λαός και η νεολαία έδωσαν κατά χιλιάδες, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, τη ζωή του ενάντια στο χιτλεροφασισμό, έχει υποστεί στο πετσί του τη φασιστική θηριωδία. Να είναι σίγουρα τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ότι όσο και αν τους θρέψει το καπιταλιστικό σύστημα, ο κρητικός λαός και η νεολαία του δεν ξεχνούν τις δεκάδες περιπτώσεις των μαζικών εκτελέσεων του χιτλεροφασισμού στο νησί. Δεν ξεχνούν το ολοκαύτωμα της Βιάννου, των Ανωγείων, της Κανδάνου, δεν ξεχνούν τη Μαλάθυρο και το Γολγοθά της Αγιάς. Δεν ξεχνούν ότι δεν υπάρχει σπίτι στην Κρήτη που να μην έχει θύμα από τους χιτλεροφασίστες.
Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες του νησιού, να οργανωθούν στα σωματεία και τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να καταδικάσουν μαζικά τη Χρυσή Αυγή και να απομονώσουν τα φερέφωνά της σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, γειτονιά και χωριό.
Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών μέσων παραγωγής».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Εδιωξαν τους φασίστες
Απομονώνουν τους φασίστες σε κάθε δρόμο, κάθε γειτονιά! Αλλο ένα δείγμα του πώς πρέπει και μπορεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει του νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» είχαμε το Σάββατο, αυτή τη φορά στο Ελληνικό, όταν μέλη της φασιστικής οργάνωσης έκαναν την εμφάνισή τους.
Συγκεκριμένα, Σάββατο πρωί καμιά σαρανταριά φασιστοειδή εμφανίστηκαν στο κεντρικό δρόμο των Σουρμένων (Ιασωνίδου) να κάνουν «περιοδεία» στην περιοχή κρατώντας ροπαλάκια. Από την εμφάνισή τους και μόνο άρχισε να μαζεύεται κόσμος, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αιρετοί της περιοχής, απαιτώντας να αποχωρήσουν άμεσα από την γειτονιά. Οταν μάλιστα οι νεοναζί επεχείρησαν να ξηλώσουν πανό του Κόμματος (μόνο αυτό ανάμεσα σε άλλα αναρτημένα) που προπαγάνδιζε την εκδήλωση της επομένης για τα 94χρονα, οι αντιδράσεις οξύνθηκαν, οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα και αποδοκιμασίες τους ώθησαν να φύγουν. Στην κυριολεξία τους έφτασαν μέχρι την παραλιακή στη Γλυφάδα, ενώ στην πορεία ο κόσμος που συγκεντρωνόταν ενάντια στους φασίστες όλο και πύκνωνε.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της Αστυνομίας που όταν οι φασίστες εξωθήθηκαν ως τη Γλυφάδα, έσπευσε με ΜΑΤ να τους προστατεύσει, έριξε μάλιστα και χημικά εναντίον όσων τούς έδιωχναν από τη γειτονιά τους. Τους φυγάδευσε δε μέχρι την στάση του τραμ, να φύγουν για τα «γραφεία» τους στην περιοχή.