Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η συμπαιγνία κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής



«Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» διακήρυσσε προεκλογικά η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς, στοχοποιώντας ευθέως τους μετανάστες ως πηγή όλων των κακών για όσα συμβαίνουν στις λαϊκές γειτονιές, εκεί όπου δρουν ανενόχλητα κάθε είδους κυκλώματα ελεγχόμενα από Ελληνες και ξένους. «Η πόλη μας ανήκει» κραυγάζει τώρα το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής διακινώντας σχετικά αυτοκόλλητα, μικρογραφίες τραμπούκων με ρόπαλα στα χέρια. Σε αγαστή συνεργασία οι δυο τάχα συγκρουόμενοι πόλοι (ΝΔ και Χρυσή Αυγή) πασχίζουν να εμπεδώσουν την καταστολή, τη βία της αστικής τάξης σε κάθε δρόμο, κάθε γειτονιά, να υπερασπιστούν την εξουσία των μονοπωλίων τώρα που η καπιταλιστική κρίση καλπάζει, να καταπνίξουν εν τη γενέσει της κάθε λαϊκή αντίδραση. Η Χρυσή Αυγή ορμώμενη από το κυβερνητικό σύνθημα για την πόλη την «καθαρίζει» από τους μετανάστες με ανείπωτη εγκληματική βία. Αλλωστε, ο Χρυσαυγίτης με το ρόπαλο που εικονίζεται στο αυτοκόλλητο, αυτό δείχνει. Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Το εργατικό λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση, τους απομονώνει και τους αποκαλύπτει, τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν, τα συμφέροντα που υπηρετούν. Ανοίγει δρόμο για λαϊκή εξουσία, ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει παραμερίζοντας και κάθε τραμπούκο του συστήματος.
Να απομονώσει ο λαός τη Χρυσή Αυγή
Κλιμακώνοντας τη δράση της η Χρυσή Αυγή με Ερώτησή της στη Βουλή ζητά από την κυβέρνηση στοιχεία για το πόσοι «νόμιμοι» μετανάστες εργάτες (με καθεστώς ασύλου ή άλλο) δουλεύουν στην Ελλάδα. Οτι τάχα αυτοί (και όχι το εκμεταλλευτικό σύστημα) ευθύνονται για την ανεργία των Ελλήνων. Και με αυτήν την κίνηση βγάζει λάδι τον καπιταλισμό που πιστά υπηρετεί, προσφέρει υπηρεσίες στα αφεντικά, μα και στην ίδια την κυβέρνηση που όντας ταξικά στο ίδιο μετερίζι με τη νεοναζιστική οργάνωση σπεύδει να της χορηγήσει τα στοιχεία που ζητά, για να εδραιώσει απαράδεκτους ισχυρισμούς, απάνθρωπα ζητούμενα. Το προηγούμενο διάστημα τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής απείλησαν μετανάστες ότι θα τους κάψουν ζωντανούς αν δεν φύγουν, ξυλοφόρτωσαν βιοπαλαιστές. Ενδυόμενοι φτερά αγγέλου, διένειμαν τρόφιμα ή έδωσαν αίμα μόνο σε/για Ελληνες. Επεχείρησαν να διχάσουν Ελληνες και μετανάστες γονιούς για το ποια παιδιά δέχονται στους παιδικούς σταθμούς, επιτέθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια σε μαθητές και εργάτες που καλούσαν σε εξαγγελθείσες απεργίες.
Αυτό είναι το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπό της οργάνωσης που χρησιμοποιείται ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Τους χρυσαυγίτες σιγοντάρει η τρικομματική κυβέρνηση με μια σειρά συγκεκριμένες ενέργειες: Στοχοποίηση των μεταναστών (και όχι των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το κέντρο της πόλης) ως υπαίτιων για την κατάντια του. Δηλώσεις για «ανακατάληψη των πόλεων», επιχειρήσεις - «σκούπα», φυλακίσεις μεταναστών, που σηματοδοτούν το «δίκαιο» του μαύρου μετώπου τους. Ανοχή στις βιαιοπραγίες της οργάνωσης, συλλήψεις μεταναστών που καταγγέλλουν ξυλοδαρμό τους. Χαρακτηρισμό των εργατικών αγώνων ως «ακραίων», αντιμετώπιση απεργών με άγρια καταστολή.
Λαός και νεολαία μπορούν να τους αποκαλύψουν παραπέρα, να τους αντιμετωπίσουν, να τους απομονώσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάρει οργανωμένη μαζική πολιτική απάντηση από το λαϊκό κίνημα. Καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Αποκάλυψή τους παντού και ταξική απομόνωσή τους.

Θ. ΜΠ.