Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οχετός σε σύναξη χρυσαυγιτών στην Κρήτη


Βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος επιδείκνυαν την άδεια οπλοφορίας και τη σημαία της χούντας
Υμνητές της χούντας, στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στο ταξικό κίνημα και το λαό. Αυτή είναι η αποτύπωση της περιοδείας βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην Κρήτη. Υψώνοντας σε μάζωξή τους τη σημαία της χούντας της 21ης Απριλίου, ο βουλευτής τους Χρήστος Παππάς έδειξε ποιοι είναι και πού το πάνε. Θαυμαστές και συνεχιστές της χούντας, που γέμισε τα ξερονήσια με κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που έβαλε στο γύψο το λαό.
Από κοντά και ο εκλεκτός των «λάιφ-στάιλ» περιοδικών και των «τσοντοκάναλων» (όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος ο αρχηγός τους Νικόλαος Μιχαλολιάκος), Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε άλλη μάζωξη, πρώτα ξεκαθάρισε ότι οπλοφορεί, πλέον και με άδεια του κράτους το οποίο δήθεν καταγγέλλει: «Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας (σ.σ. της βουλευτικής), έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο αν γίνει κάποιο επεισόδιο, και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας».

Αφού σαν μπράβος της παραλιακής κόμπασε για το πιστόλι του, έχυσε τη χολή των αφεντικών του ενάντια στο ΚΚΕ: «(...) ποτέ η Αριστερά τόσα χρόνια δεν επέστρεψε ούτε μισό ευρώ στον κόσμο, προτιμά να δίνει σε έμμισθους υπαλλήλους για να μαζεύονται σε πλατείες και να βρωμίζουνε το χώρο. Θέλω να διορθώσω τον συναγωνιστή Χρήστο Παπά, που είπε ότι είμαστε αντικομμουνιστές. Πώς είναι δυνατό να είμαστε αντικομμουνιστές, τη στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον κομμουνιστές; Δεν υπάρχουν πλέον κομμουνιστές στην Ελλάδα, αυτό το κομματίδιο είναι πλέον κάτω από 3% αποδεδειγμένα, είναι μια θλιβερή παρεούλα που είναι μόνο για να ξεκοκαλίζει τις χρηματοδοτήσεις (...)»
Ολα αυτά περηφανευόμενος ταυτόχρονα για συσσίτια που οργανώνουν τα φασιστοειδή, δήθεν προσφορά στους εξαθλιωμένους του συστήματος. Πετούν ένα ξεροκόμματο στο λαό, ενώ ζητούν διαρκώς νέα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
Δήλωση του Π. Μεντρέκα
Ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του τονίζει για τις προκλήσεις της «Χρυσής Αυγής» με τα σύμβολα της χούντας: «Θαυμάζουν τη Χούντα και το φασίστα Μεταξά των βασανιστηρίων, των φυλακών και της διαφθοράς, που ήταν πιστά ανδρείκελα της ελληνικής πλουτοκρατίας και συνεργάτες των Αμερικανών και των Αγγλων. Τόσο αντισυστημικοί και καθαροί είναι!».

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση στο ΙΚΑ Καλλιθέας.
Ψήφισμα με αφορμή τα κρούσματα τραμπουκισμού και τρομοκράτησης από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες εργάτες στην Καλλιθέα, με πιο πρόσφατο περιστατικό στα ιατρεία του ΙΚΑ, έχει εκδώσει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή. Να θυμίσουμε ότι μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου και το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω δήμων, πριν από λίγες μέρες, είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο συγκεκριμένο υποκατάστημα γι' αυτό το λόγο, όπου και καταδίκασαν τις ενέργειες αυτές.
Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Απομονώστε τώρα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς. Με πιο πρόσφατο περιστατικό τα ιατρεία του ΙΚΑ που ζητούσαν διαπιστευτήρια χαρτιά με ελληνική υπηκοότητα από τους ασθενείς.
Το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες. Εχει αναλάβει τη "βρώμικη δουλειά" για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από το δικό μας μόχθο.
Δεν είναι τυχαίο πως οι νοσταλγοί των Ες Ες, των Χιτών και των ταγμάτων ασφαλείας αναπτύσσουν δράση τώρα που κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Τώρα που ο κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, η κάθε λαϊκή οικογένεια πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της να αποβάλει κάθε ψευτοδίλημμα που της πλασάρουν οι μηχανισμοί του συστήματος και να συμβάλει αποφασιστικά με τη δράση της στην οργάνωση της πάλης, στο δυνάμωμα του ταξικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας.
Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απέδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη όπου και εμπόδισαν επίθεση των ναζιστών απέναντι σε μαθητές. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο. Οι εργαζόμενοι στο "Παπουτσάνη" που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο, καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και στους γερμανοτσολιάδες, όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Οπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά, μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους».