Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: Την εναλλακτική πολιτική λύση την επιβάλλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής (VIDEO)

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική σχετικά με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια.
Όπως σημείωσε, «υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως το "κούρεμα" των αποθεματικών των Ταμείων».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί την Εξεταστική, όταν μέσω αυτής εγκαλεί τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Με το γενικότερο πολιτικό ζήτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντικείμενο της Εξεταστικής, πρόσθεσε, επιχειρεί να εγκλωβίσει το λαό ανάμεσα στα δύο μείγματα διαχείρισης.
Επισήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται όχι να ανατραπεί η πολιτική εξουσία, αλλά η διακυβέρνηση. Εμείς, υπογράμμισε, δεν έχουμε κανένα φόβο να ανατραπεί η τρικομματική κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται ρωγμές στο σύστημα πολιτικής εξουσίας, αλλά για να το ανατρέψει ο λαός και όχι για να σταθεροποιηθεί με άλλη μορφή.
Τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, υπογράμμισε, αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση, που την επιβάλλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής. Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη Βουλή, πρόσθεσε.