Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

 Συνεχίζεται η κοροϊδία για τον κατώτατο μισθό από τον υπουργό Εργασίας



Αφού μας είπε να είμαστε και ευχαριστημένοι με τα 586 ευρώ μεικτά, ο Γιάννης Βρούτσης επιχειρεί να σπείρει αυταπάτες ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και δεν θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα, εφόσον ενισχυθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα, εφόσον η καπιταλιστική οικονομία ανακάμψει, όταν αναγκαίος όρος για την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη είναι να πατήσει πάνω στα συντρίμμια των μισθών και συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός Εργασίας ισχυρίζεται ότι «οι οποιεσδήποτε αυξήσεις του κατώτατου μισθού εξαρτώνται από την εξέλιξη της παραγωγικότητας και των οικονομικών επιδόσεων της χώρας», ενώ η εφημερίδα τιτλοφορεί τη συνέντευξη «Δε θα μείνει παγωμένος ο βασικός των 586 ευρώ».

Σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη που υπόσχονται η συγκυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας για τους εργαζόμενους προβλέπει λιτότητα, μισθούς και συντάξεις πείνας, φορολεηλασία, εργασία-λάστιχο, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ο Γιάννης Βρούτσης επανήλθε στα όσα κυνικά και αποκαλυπτικά είχε δηλώσει και στη ΝΕΤ, επαναλαμβάνοντας: «Ένας μισθός 586 ευρώ δεν παρέχει τη δυνατότητα σε ένα άτομο να ζει άνετα και να προγραμματίζει τη ζωή του. Από την άλλη, βέβαια, σκεφτείτε τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους που δεν έχουν κανένα εισόδημα». Προφανώς θεωρεί «πετυχημένο» το επιχείρημα αυτό, με το οποίο επιδιώκει και να διχάσει εργαζομένους και ανέργους.
Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης την επέκταση των «προγραμμάτων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης των νέων», που παρέχουν δωρεάν εργασία στους επιχειρηματίες, με χαρτζιλίκι πείνας για τους νέους και ανακυκλώνουν την ανεργία.
Τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε, θα ανακοινωθούν σχετικές δράσεις για 52.000 θέσεις, ενώ θα ενοποιηθούν τα σχετικά προγράμματα διαφορετικών υπουργείων και φορέων σε ένα ενιαίο σχέδιο, ύψους 537 εκατ. ευρώ για 337.000 άτομα.

Σχόλιο Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις Βρούτση για τους μισθούς:

Η κυβέρνηση, οι πολιτικοί υπάλληλοι των μονοπωλίων, δια στόματος του υπουργού εργασίας επανέλαβαν την επιθυμία και απαίτηση των πραγματικών αφεντικών, για δουλειά ήλιο με ήλιο και για αμοιβή ένα πιάτο φαί.



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τοποθέτηση του Γ. Βρούτση για τον κατώτατο μισθό: 


Κυνικός, αλλά αποκαλυπτικός ο υπουργός Γ. Βρούτσης. Ομολόγησε ότι και σήμερα και αύριο, δηλαδή και με την καπιταλιστική ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν μόνο ανάμεσα στην ανεργία ή στη δουλειά με μισθό πείνας.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, πρέπει να απαντήσουν σε όλους τους υπερασπιστές του καπιταλισμού: Μέτρα για τους ανέργους, σταθερή δουλειά για όλους.